Суспільство (відео)

Фальстарт на «стометрівці»: чернігівський сквер шкребуть на «прохання» (Відео)

Уже кілька днів у чернігівському сквері, який називають «стометрівкою», тривають земляні роботи. Працівники «Укртрансбуду» вже зняли асфальт і розчищають верхні шари ґрунту. Громадські активісти нарікають, що все це незаконно, адже ще немає переможців тендеру. На місце події викликали поліцію і ситуацію вивчають».

 «У суботу тут почали знімати лише верхній шар асфальту. Але тепер тут котлован уже вирили. Був оголошений тендер, переможця немає. Сумніваюся в тому, що є дозвіл на археологічні дослідження. Я викликав поліцію, бо ці особи не називаються, кажуть, що вони археологи, але не мають документів», — Олександр Гашпар, чернігівський громадський активіст.

«Дозвіл є і відкритий лист. На жаль, зараз немає. Завтра всі документи. Ми спостерігаємо. Нема жодних порушень. Завтра будуть археологічні дослідження. Хто замовив? Не знаю. Мій керівник завтра розкаже», — Олег Білик, представник Інституту археології.

Парадокс ситуації в тому, що роботи в сквері проводять, не дочекавшись результатів тендеру. Але на офіційному сайті муніципалітету, реагуючи на заворушення довкола «стометрівки», опублікували «роз’яснювальну» інформацію.

У повідомленні йдеться про те, що в цих земляних баталіях не варто шукати якогось криміналу чи корупцію. Насправді міська рада просто по-людськи, по старій добрій дружбі попросила «Укртрансбуд» виконати ці роботи. І немає нічого крамольного в тому, що відсутня необхідна документація.

На реконструкцію скверу планують витратити понад 6 мільйонів гривень. Тендер уже оголошений, але, судячи з того, що відбувається, – це суто формальна процедура. Саме на це й нарікає Олександр Гашпар і вимагає у поліції дати належну кваліфікаційну оцінку цій ситуації.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

 «Я написав заяву з проханням провести перевірку за фактом. Про результати перевірки, сподіваюся, повідомлять», — Олександр Гашпар, чернігівський громадський активіст.

До речі, працівники «Укртрансбуду» заряджені меседжами на кшталт: ми вам будуємо, а ви, невдячні, шукаєте якихось капостей. Коли будують і реконструюють – це дійсно добре, але, як і будь-які інші процеси, все має відбуватися законно і без порушень.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Посмотрела! Не знаю!
    Очередная чушь Гашпара!
    За последнее время город сильно изменился и продолжает, в лучшую сторону!
    Проводятся какие то работы, реконструкции парков, ремонт дорог!
    Даже не помню, когда такое было?!
    Интересно, чем это мешает городу или его активистам? Думаю что работы так просто не начинались бы.
    К тому же, мне кажется, что эта же организация реконструирует парк Богдана Хмельницкого, не всё как хотелось бы, но очень красиво и однозначно лучше чем было!
    Что касается Гашпара, надоел! Скользкий, мерзкий тип! Все новости с его участием — ВСЁ ПЛОХО, в Украине всё плохо! Ищет какие то скандалы, негатив одним словом!
    Иногда задумываюсь, не засланный ли Вы Путиным казачок? Или скандал, негатив и неправда вот такой у Вас, простой, способ прославится?
    Плохо у Вас это получается, народ таких как Вы уже терпеть не может, показушников!
    И напоследок, стоит задуматься, в данном новости всё время упоминается какой то тендер, может Вас просто наняла конкурирующая организация, что бы работать вместо этой?
    Всем спасибо, всем хорошего дня!

  2. Шановно Олено, місто дійсно стає білш цивілізованим, АЛЕ — якщо я? чи ви захочете зробити щось подібне — добром це не скінчиться…Хоча як ви зазначаєте — для міста це добре… тому що і на добрих ділах дехто заробляє великі гроші!!!
    Закон для всіх єдиний, і треба його дотримуватись!
    Дякуємо меру за красоту, ще багато роботи попереду…
    Добра и миру всім.

    1. Деньги всегда кто-то зарабатывает, и Вы и Я!
      За любую работу нужно платить!
      Но в своём комментарии я не затрагивала эту сторону вопроса. И в репортаже эта тема, финансирования, никак не затрагивается. В этом видео и по информации из других источников, лично я, увидела чью то ЗАИНТЕРЕСОВАННОСТЬ! Претензия пана Гашпара — тендер. Получается в том, кто эти деньги получит!
      А это значит, что ему кто-то за это платит! Или же, как я указывала в первом комментарии, дело всё пиаре и работе на публику, такой себе способ прославиться! А ещё присутствует и вариант помощи стороне агрессору, поднимая шумиху и показывать как всё плохо! Если посмотреть все новости и скандалы связанные с данной персоной, Гашпаром, в итоге получаем ФЕЙК и не правду! Фи-фи-фи-фи-фи……

Back to top button