Суспільство (відео)

Фейкове «одужання» Остра: чиновники знову замилюють очі (Відео)

Остер помалу наповнюється киснем. Хоч у воді ще зашкалює рівень фосфатів. Про це звітує заступник начальника Деснянського басейного управління в Чернігівській області. Нагадаю, що рятувати річку кинулися, як вона вже засмерділа та на поверхню спливла риба.

Забруднилася річка Остер у Ніжинському районі. Там вона підібрала стічні та болотні води. Та заразилася рослинним детритом – такий діагноз встановили екологи-санепідеміологи. На цьому наполягають і нині. Хоч переконують, що Остерка вже не смердить.

«Вміст розчиненого кисню стабілізувався. Стабілізувався і запах на позначці від 3,5 і 4,5. Стороннього запаху не було. У гирлі річки в м. Остер ми також проводили проби. Знову зниження фосфатамонів і перевищує допустимі норми, відповідно», — заступник начальника деснянського басейного управління Вадим Потапенко.

В одужання Остра селяни не вірять, натомість запрошують чиновників покупатися в річці. Кажуть, нічого не змінилося: чорна смердючка й далі убиває рибу. Хоч у Десну воду вже не пускають.  Звідти й діагностика Десни така позитивна. Там знайшли надто багато заліза, але це комісію не налякало. Залізо – компонент, притаманний чернігівській воді.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ой чинвонички бояться за свой карман, вон как вікручитваються чтоб только власть народу не отдовать , воровать то будет нечего , вот и вставляют палки в колеса

Back to top button