Суспільство (відео)

Феноменальний кредит на ТЕЦ і кадрові баталії: «родзинки» сесії міськради (Відео)

Остання у цьому році сесія міської ради розпочалася на піднесеній ноті – грамотами відзначили рятувальників, які працювали на місці, де обвалилася стіна чотириповерхового гуртожитку по вулиці Попудренка, 16.

Цього разу сесійне засідання проходило напрочуд спокійно. Депутати проголосували за найбільш важливі питання. На місце заступника мера з питань діяльності виконавчих органів влади призначили голову Новозаводської ради Олександра Атрощенка від фракції «Наш край».

Найбільше напруження очікувалося під час розгляду питання про продовження оренди Чернігівської ТЕЦ фірмі «Технова».

— За умови діючого договору оренди з ТОВ фірми «Технова» строк оренди закінчується 21 серпня 2023 року. У разі прийняття рішення щодо синхронізації терміну дії, строк буде подовжено до 30 грудня 2033 року, — Олексій Єпінін, голова фонду комунального майна міської ради.

Ідеться про субкредитування Світовим банком, що виділяє на модернізацію 35 мільйонів доларів. Подовження оренди відбудеться за двох умов: якщо «Технова» кредитні гроші отримає, освоїть, і всі покращення залишаться на балансі громади. Дискусій цього разу навколо оренди ТЕЦ не було – рішення підтримали більшість депутатів.

На сесії затвердили й стратегію розвитку Чернігова до 2020 року, а також стратегію розвитку туризму та промоції міста до 2021 року з невеликим уточненням: замінити назву одного з пунктів у документі з «Чернігів пивний» на «Чернігів розважальний».

У порядку денному – зміни та доповнення до бюджету на наступний рік. З огляду на збільшення мінімальної заробітної плати виникла необхідність привести фонди оплати праці всіх бюджетних сфер до відповідних норм.

— Управлінню освіти виділити на оплату праці 84 мільйони працівникам закладів освіти, управлінню молоді та спорту – 3 мільйони 242 тисячі, охороні здоров’я – 20 мільйонів, — О. Лисенко, заступник начальника фінансового управління міської ради.

Друга половина засідання пройшла не менш жваво – розглянули низку земельних питань, а також із посади звільнили заступника міського голови Олександра Кириченка. Загалом, під час сесії розглянули більше 30 питань.

Більш детально про інші питання сесії дивіться в наступних сюжетах ЧEline.

Ще статті по темі

Back to top button