Суспільство (відео)

Фініш транспортної реформи: скандали та «таємничі конкурсанти» (Відео)

У Чернігові відбувся конкурс на право здійснення перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах. Він пройшов чесно та прозоро, але в напруженій боротьбі учасників.

Члени комісії зобов’язували їх дотримуватись прав пасажирів і передбачених договорами інвестиційних угод.

«Факти, які є, ми з ними боремося, на кожну заявку реагуємо, і якщо водій адекватно не реагує – ми його міняємо», — депутат чернігівської міської ради, представник ДП «Пассервіс» Сергій Вакуленко.

Цей конкурс став одним із фінальних акордів транспортної реформи в місті. Найбільшу кількість маршрутів отримало ДП «Пассервіс», яке найкраще підготувалося, капітально відремонтувавши більшість техніки і купивши 15 нових транспортних засобів.

«Ми знайшли можливість, ми купили близько 15 автобусів. І якщо конкурс пройде успішно, жителі Чернігова побачать», — депутат чернігівської міської ради, представник ДП «Пассервіс» Сергій Вакуленко.

Головною новиною конкурсу можна назвати те, що місто не прийняло підозрілих київських перевізників із ПП «АТН». Останні були об’єктивно зняті з конкурсу, а до цього вирізнились агресивною поведінкою відносно чернігівських перевіряючих, коли ті інспектували «АТН» у Києві.

«Приїхала людина до Києва, почала фотографувати ваші авто, до неї підійшли, їй погрожували, що їй буде погано. Коли ми захочемо з вами розірвати договір за невиконання умов, ви також будете нам казати, що у нас будуть проблеми?», —  представники ПП «АТН».

Також конкурс запам’ятався апетитами ПРАТ «Таксосервіс». Останні зазіхнули на 27-й маршрут, таким чином встромляючи палиці в колеса підприємству, що належить громаді міста – комунальному тролейбусному управлінню, яке також на нього претендувало. Конкурсна комісія в і цьому випадку знайшла «соломонове» рішення.

«По 27-му маршруту, на який подавалося ЧТУ. Цей конкурс виграв «Таксосервіс», але ми включимо в договір пункт, що співпраця буде розірвана в односторонньому порядку, щойно ЧТУ купить нові автобуси», — заступник чернігівського міського голови, голова конкурсної комісії Олександр Ломако.

 Іншою ціллю «Таксосервісу», попри скандальність, став 17-й маршрут, який обслуговував ФОП Мекшун. За словами останнього, власники «Таксосервісу» до конкурсу запевняли його, що не претендуватимуть на його «вотчину», адже саме він обслуговував його до цього. Проте слова не дотримали і забрали  його собі.

Щодо решти випадків, то конкурсна комісія об’єктивно оцінила сили та наявний автопарк конкурсантів і прийняла зважені рішення. До речі, це був перший випадок, коли долю більшості маршрутів вирішували в один день. Безпосереднє проведення конкурсу тривало близько семи годин.

Ще статті по темі

Back to top button