Суспільство (відео)

Формула якості: як обрати сонцезахисні окуляри (Відео)

Сонцезахисні окуляри – дуже непростий аксесуар. Скільки часу доводиться простояти перед вітриною-вертушкою, вибираючи та приміряючи то одні, то інші, поки відображення в дзеркалі вас повністю не влаштує. Дехто взагалі вважає, що до їхнього обличчя не підходить жодна оправа. І, здається, зовсім неможливо вибрати окуляри.

 «Завжди можна щось вибрати, найголовніше – визначитися з тим, яка лінза вам підходить, яка личить вам форма. У цьому завжди вам допоможе консультант. Насамперед треба визначитися, підходить вам лінза сірих відтінків чи коричневих. Це робиться шляхом просто примірки будь-яких окулярів, що приємніше», — розповідає консультант магазину оптики Юлія Любчикова.

Щоб правильно підібрати сонцезахисні окуляри, треба зважати на форму вашого обличчя:

 «Якщо ваше обличчя круглої форми, треба уникати форм, які повнитимуть, тобто круглих, м’яких форм. Якщо обличчя квадратне – навпаки, треба уникати квадратних ліній», — радить Юлія Любчикова.

Для овальної форми обличчя підійдуть фактично всі окуляри. Якщо у вас трикутна форма, то для вас найдоречніші округла оправа й оправа «котяче око».

У літному сезоні актуальний модернізований ретростиль сонцезахисних окулярів, але треба пам’ятати, що окуляри повинні бути не тільки стильними, а й виконувати функцію захисту від ультрафіолету.

 «Сонцезахисні окуляри треба носити обов’язково і практично всім людям. У нас є природний захист сітківки від негативного ультрафіолетового випромінювання – це кришталик, але зрозуміло, що цього недостатньо. Оскільки наше довкілля зараз бажає бажати кращого, треба одягати та захищати наші очі. Я рекомендую всім купувати все ж таки в оптиках – хоч просто сонцезахисні окуляри, хоч для покращення гостроти зору, бо тут є апаратура, що дає можливість перевірити якість самої лінзи», — підкреслює лікар-офтальмолог  Ірина Ступак.

Фахівці радять носити окуляри не тільки влітку, а й узимку.

Вибираючи сонцезахисні окуляри, пам’ятайте: вони не повинні пропускати ультрафіолетових променів, а оправа повинна бути зроблена з якісних матеріалів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button