Суспільство (відео)

Гачок для туристів і «економстрата» постаменту, – в Чернігові пройшов виконком (Відео)

Розгаданий секрет туризму, шестикратне здешевлення демонтажу ленінського постаменту й нові мільйони для нових вуличних вказівників – у Чернігові пройшло чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

На порядку денному – більше трьох десятків питань. Серед них – зміни до Програми поліпшення екологічного стану міста.

«Внесення змін до цієї програми… переносяться поліпшення технічного стану та благоустрою водойми на території Центрального парку з 2017 року на 2018-й, компенсація збитків рибному господарству з гідроспоруд – 62 тисячі на цей рік, і на 352 тисячі минулого року не виконано робіт, ми переносимо з 2017 на 2018 рік роботи з будівництва пункту тимчасового утримання тварин по вулиці Любченка»,Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «вулику» заметушилися: анонсовано чергову сесію Чернігівської міськради

Також на 2018 рік збільшено обсяг фінансування заміни нових вказівників назв вулиць у Чернігові.

«Заміну покажчиків назв вулиць ми збільшуємо до 1 млн 250 тис. грн, відповідно до проведених розрахунків», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ.

Загальний кошторис заміни вказівників протягом чотирьох років потягне з міського бюджету майже 4,5 мільйона гривень.

Проти вже звичних для чернігівців мільйонних проектів доволі неочікувано на виконкомі прозвучала нова вартість виконання робіт із демонтажу постаменту від поваленого пам’ятника Леніну. 198 тисяч гривень – таку пропозицію до муніципалітету вніс активіст Вадим Йовенко.

«Зрізаємо, а потім бетоноломами на фракції розбиваємо та вивозимо», — Вадим Йовенко, підрядник.

«Нам треба мати поверхню, на яку можна покласти плитку… якщо треба буде додатково платити ще гроші, що воно десь над землею, або майже й так далі – це додаткові кошти, це не зовсім чесно буде», — міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У програму поліпшення екологічного стану Чернігова внесли зміни

Згадуючи про чесність, міський голова, мабуть, забув, що не так давно в цьому питанні його ж підлеглі озвучували…

«Суму мільйон триста сорок», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ.

Після підписання договору підрядник обіцяє знести бетонну брилу за технологією канатного розрізу протягом тижня, а то й швидше, якщо дозволить погода.

Також члени виконкому намагалися розгадати секрети туристичного успіху. Зійшлися на тому, що збільшити кількість туристів допоможе облаштування приміщення міського туристично-інформаційного центру та підтримка його діяльності за майже 700 тисяч гривень.

«Зміни вносяться зі збільшенням обсягів фінансування на суму 691 449 грн. Іде повне наповнення середовища, що буде на прийом туристів і всіх відвідувачів, гостей міста конкретно за цією адресою. Також йдеться про те, що ми хотіли зовнішній фасадний вигляд зробити як у всьому світі – буква «І», вона має бути дизайнерська. Вже все в нас готово. – Якщо «І» зробимо, турист піде? – Однозначно! – А я думав, у чому секрет…», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму.

Крім того, члени виконкому продовжили до кінця 2019 року строк будівництва басейну по вулиці Савчука. У приміщенні, яке викупив «УкрСіверБуд», планується спортзал і водні атракціони.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button