Суспільство (відео)

Геріатричне марнотратство продовжується: на що витратять чергові мільйони (Відео)

Вони здаються доглянутими і задоволеними життям. Ще б пак, адже над головою – новенький дах, для п’ятачків встановили навіть пластикові вікна. На всі ці поліпшення для тварин із підсобного господарства Козелецького геріатричного пансіонату минулоріч витратили понад мільйон гривень.

Хоча карантин із приводу африканської чуми ще діє на території області, в пансіонаті вирішили збільшувати поголів’я.

«Уже ми досягли десь 150 свиней, велика рогата худоба на рівні 117 голів», — директор Козелецького геріатричного пансіонату Микола Шапка.

Водночас зміни зачепили й тих, хто доглядав за підсобним господарством. У вигляді трудотерапії багато роботи виконували самі підопічні. Працювали за трудовим договором. Та, як з’ясувалось, і без трудотерапії в свинарниках і корівниках підопічні Козелецького пансіонату знаходять собі заняття.

«То книжки читаємо, то на риболовлю схожу, ввечері телевізор дивлюсь», — директор Козелецького геріатричного пансіонату Микола Шапка.

Окрім худоби, в пансіонаті понад 35 гектарів засаджено овочами: тут і огірки, і помідори, і кабачки та ціла плантація картоплі, врожаї якої сягають до 50 тонн, 20 із них використовують на харчування.

 «Годують 4 рази на день. Дають сало, м’ясо. Немає скарг на їжу та на персонал», — мешканка Козелецького геріатричного пансіонату Леся Логвиненко.

Спостерігаємо цікаву картину: для свиней і корівок – мільйони, а стареньким – занедбані санвузли, запліснявілі душові кабінки в корпусах, будівля пансіонату подекуди дала тріщини. Замість того, щоб зробити життя стареньких у пансіонаті комфортнішим, наприклад, закупити нові меблі, телевізори, облаштувати кімнати для відпочинку, чиновники вливають понад мільйон у покращення життя тваринок.

У минулих сюжетах ми розповідали, що ремонт свинарників і корівників виконували за значно завищеними цінами.

Утім, керівництво пансіонату продовжує ініціювати нові багатомільйонні проекти. Серед них капітальний ремонт триповерхового корпусу для облаштування там психоневрологічного відділення.

 

Ми ж постійно тримаємо Козелецький пансіонат у полі зору й обов’язково простежимо за тим, як тут буде реалізовуватися черговий багатомільйонний проект. Адже гроші такі привабливі та мають властивість «прилипати» до рук нещирих керівників і чиновників.

Ще статті по темі

Back to top button