Суспільство (відео)

Головний прийом самооборони: У будь-якій незрозумілій ситуації — тікай (Відео)

Що робити, коли на тебе напали? А ти зовсім беззахисний. Тож саме зараз ми вирушаємо до бійцівського клубу, де тренер Сергій Петрикей навчить нас правильно тримати удар.

Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій». «Ми не тренуємо, а виховуємо» — це клубний девіз. Саме за такою системою відбуваються тренування в бійцівському клубі.

«Насамперед це ставлення до людей. По-перше, не треба нікого жаліти, по-друге, треба з ними бути відвертішими», — керівник спортивного клубу «Рукопашний бій» Сергій Петрикей.

Працюють шість тренерів. За 20 років відсіву-відбору вже зібрався такий потужний колектив, у кожного свій ключик до спортсменів, дітей, дорослих.

Рукопашний бій спершу виник як мистецтво самооборони для військових, співробітників спецслужб. З часом прийоми, що трималися в секреті, стали вивчати і цивільні особи, а рукопашний бій став видом спорту. Сьогодні кожен може записатися в секцію рукопашного бою, починаючи з раннього віку.
«У нас діти займаються з 5 років. Це загальна підготовка: акробатика, легка боротьба, вивчення правил, вивчення тактики. Їх ніхто не примушує, вони не б’ються. А коли підростають до 8-10 років, то це вже сформовані спортсмени, які, за великим рахунком, фактично знають весь арсенал єдиноборств, знають його з самого початку. Повністю можуть його застосовувати. Бо насправді такий вид спорту, як змішані бойові мистецтва, які ми розвиваємо в Чернігові й області, — це величезний пласт, де можна боротися, битися, бити руками, ногами, ліктями», — керівник спортивного клубу «Рукопашний бій» Сергій Петрикей.

Жінки і бойове мистецтво, здається, несумісні речі. Але останнім часом представниці прекрасної половини людства щоразу більше опановують різні види єдиноборства.

«Насправді в наш час загальної рівності у нас немає винятків, займаються і хлопчики, і дівчата. У нас є шикарні дівчата. Є така дівчина Рибалочка Анастасія», — керівник спортивного клубу «Рукопашний бій» Сергій Петрикей.

Щоб досконало володіти технікою самооборони, необхідно довго та наполегливо вчитися, але існують деякі типові і найосновніші прийоми, які варто опанувати кожному, деякі з них нам продемонструє       Сергій Петрикей

Розкажіть, будь ласка, про основні прийоми самооборони.

— Насправді, щоб опанувати самооборону, потрібно багато часу, але є один дуже секретний старий прийом. Його може опанувати кожен, і опанувати дуже швидко. Дивіться отуди .

Важливий урок самооборони дав нам Сергій…Якщо не знаєш, що робити, тікай.

Самооборона це необхідний навик, і кожен повинен захищати себе, тож тримайте удар.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Молодчинка!) Прикольно получился сюжет

Back to top button