Суспільство (відео)

Грошей немає їздити за кордон, — чернігівці про безвіз (Відео)

Диво сталося. Європейський парламент на засіданні в Страсбурзі 6 квітня підтримав надання Україні безвізового режиму з ЄС. Як сподіваються, вже в червні українці зможуть вільно подорожувати до країн-членів Євросоюзу.

Здавалося б, окрилені такою довгоочікуваною новиною, чернігівці масово кинулися планувати омріяні закордонні відпустки. Та, як з’ясувалось, для більшості містян Європа так і не стала ближчою.

Запитання: Зважаючи на безвіз, чи плануєте ви частіше їздити за кордон?

— Грошей немає їздити за кордон.

— Як вам сказати, в принципі, якщо мені треба, я й так поїду, у мене «шенген» є, тому проблем не маю. Але загалом, я думаю, що людям багатьом потрібен безвіз. Однак багато не мають грошей. Тому не відомо, на скільки збільшиться потік туристів.

— От тільки ще пенсію збільшать нарешті, тоді вже одразу поїду. Не дуже далеко, до Парижа і назад.

— Та ви знаєте, ні, не планую. Чомусь не маю бажання.

— На жаль, Україна перебуває в економічній нестабільності, тому багато людей не зможуть поїхати, але й багато зможуть, це буде прорив, скажемо так.

— Звісно, так. Плануємо.

— Ні, не бажаю і не можу.

— Я думаю, що ні. Не вдається поки що.

— Планувати – це одне, а мати кошти – це інше. Хотілось би їздити частіше.

— Будемо планувати їздити частіше, будемо вірити в краще майбутнє нашої країни.

— Все, вже від’їздила, тож мені байдуже.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. С зарплатой меньше 100$? Это даже не смешно, это реально грустно! Лично мои знакомые и сослуживцы за эти копейки даже месяц протянуть не могут! Одеваемся в Сэконд-хэнд, покупаем недорогие продукты(хотя есть ли они сейчас?), так что мнее на этот безвиз чихать с высокой колокольни! Богачи как ездили за бугор, так и будут ездить, а нищета дальше села с огородом и не выберется.

Back to top button