Суспільство (відео)

«Гуманітарна «Шкода»: спосіб завезти авто з-за кордону (Відео)

Ціни на вживані іномарки в Україні аж зашкалюють. Це якщо порівнювати їх із аналогічним транспортом у країнах Європи, а якщо привезти їх звідти до нас, то після всіх митних зборів їх помірна ціна зросте в 2-3 рази. Тому автолюбителі постійно шукають нові схеми автотранзиту з Європи.

Профільна комісія Чернігівської обласної адміністрації сьогодні розглянула один із небагатьох способів легально і без митних зборів отримати іноземне авто.

— Від донора з Німеччини надійшов автомобіль «Шкода Октавія». Для подальшої передачі інваліду війни другої групи, — Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення.

Такі авто називають гуманітарними, і процедура їх отримання доволі складна, адже за два роки інвалідам області передали всього 4 автомобілі, здебільшого з Німеччини. Сьогодні за визнання авто гуманітарним голосує спеціальна комісія, яку очолює заступник губернатора Наталія Романова.

— Раніше ці рішення з визнання авто гуманітарним виносило Міністерство соціальної політики, а з минулого року функцію визнання автомобілів гуманітарними передано на рівень обласної адміністрації, — Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення.

Крім багатьох погоджень і довідок, щоб отримати автомобіль без мита, треба бути інвалідом, який має показання на отримання авто. Завезений транспорт повинен мати об’єм двигуна не більше 1.8 і відповідність екологічним стандартам Євро-5.

До речі, одне авто, призначене для цього ж інваліда з Городні, колись було відправлене назад, оскільки мало стандарт Євро-4.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button