Суспільство (відео)

«Хай буде світло»: в селах Чернігівщини запалюють надію на краще майбутнє (Відео)

Створення об’єднаних територіальних громад поступово дає свої плоди.

Носівська громада розвінчує передвиборчий міф, що центр об’єднання забиратиме всі кошти собі та не ділитиметьсь з іншими населеними пунктами. Близько 700 тисяч гривень було виділені на освітлення в селі Володькова Дівиця. І це лише початок роботи з оновлення інфраструктури.

—  Це перші кроки, перші кошти які надійшли від вашої громади, ми їх повертаємо. Цього року плануємо дах у школі, спортивний зал, там також проблема. Це все буде цього року, — Володимир Ігнатченко, керівник Носівської ОТГ.

— Ми на освітлення, на будівництво витратили близько 700 тисяч гривень. Якби я не був в об’єднаній громаді, я не наважився би на виділення таких коштів. І ще в нас залишаються кошти на початок ремонту дороги, — Микола Павленко, в.о. старости села Володькова Дівиця.

Для жителів села це оновлення особливо актуальне, оскільки великій кількості його жителів доводиться в темну пору доби йти до залізничного вокзалу.

— От людей у нас дуже багато працює в Києві. Треба рано їхати. Вона їде, нічого не бачить, падає, отримує травму.

— Світло потрібне. Аякже. У центрі підключили, і то радіємо – дорогу баба бачить.

— Не страшно на вулицю вийти. Бачиш, хто йде, хто їде.

Запалити освітлення у Володьковій Дівиці приїхав і народний депутат Валерій Давиденко, для якого це село є особливо близьким, адже звідси родом його батько. Сьогодні народний депутат, який був безпосереднім ініціатором децентралізації в області, є рушієм однієї з найактуальніших соціальних ініціатив області.

—  На сьогодні ми з «Чернігвобленерго» засвітили дуже велику кількість населених пунктів по Чернігівській області, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

За словами Валерія Давиденка, головним партнером громад у програмі, що несе світло на вулиці сіл і селищ області, є «Чернігвобленерго».

—  Я хотів би подякувати Володимиру Ткачу і «Чернігівобленерго» за ту роботу, яку вони роблять. Ідуть назустріч сільським радам. Допомагають зробити документи і втілити їхні мрії в життя, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

Із нагоди такого оновлення та приїзду поважних гостей очільники села влаштували святковий концерт, показавши свою щирість і готовність до плідної співпраці на благо людей.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button