Суспільство (відео)

Харчування по-новому: ексклюзивне інтерв’ю з новопризначеним керівником КП «Шкільне» (Відео)

У коммунальному підприємстві Чернігівської міської ради «Шкільне» — зміни. За власним бажанням із посади пішов Андрій Тертілов, а його місце з 12 квітня зайняла 32-річна Антоніна Радченко.

Нагадаємо, ця комунальна структура займається організацією харчування дітей у школах і дитячих садочках міста.

Про попередні місця роботи

— До цього я працювала на ТОВ «РІКО», ми займались теж харчуванням за бюджетні кошти, але це була чорнобильська зона. Там власник – закордонні інвестиції. У ТОВ «РІКО» я була директором.

Про причини звільнення Андрія Тертілова

—  Моя особисто суб’єктивна думка, тому що людина була не зі схожої суміжної сфери діяльності. Тому що людина пішла за власним бажанням.

Причина призначення

—  Мені запропонували з  управління освіти – Василь Олексійович, тому що ми багато років поспіль ішли на закупівлі разом із підприємством «Шкільне», моє підприємство «РІКО».

Про заробітну плату

— За контрактом із міською радою заробітна плата 7 тисяч 800 гривень. Про премії, надбавки мені не надали інформацію.

Про постачальників КП «Шкільне»

—  Основним постачальником, які і у всі роки, є «Базис». Також виробник – куликівський «Колос». Це м’ясна продукція. Це підприємства, приватні фермерські. Менське підприємство, що займається вирощуванням овочів, фруктів.

Про співпрацю з місцевими виробниками

— Плануємо спілкуватись із місцевими виробниками, яких треба підтримувати. Але ми не дуже їх задовольняємо, бо в нас 33 школи, і продукцію треба розвозити по них. Тому ці питання ми хочемо з виробниками трішки владнати.

Про зв’язок з Іваном Бакшуном

— Я з ним знайома. Мене пов’язують із ним, тому що колись я із ним працювала в сфері, пов’язаній із продуктами харчування. Розпочинала на підприємстві, на якому він був директором. Це було підприємство «Партнер – Лідер». Він займається своєю діяльністю. У нас не було шляхів, де ми могли б перетнутися. Ми спілкуємось на рівні як колишні колеги.

Про торгівлю в школах

—  В асортименті продукції, що продається з лотків, відсутня продукція, яка не відповідає асортиментному переліку, затвердженому в головного санітарного епідеміологічного лікаря. Тому що це дуже жорстко контролюється органами відповідними.

Про доходи  КП «Шкільне»

— На жаль, за останні півроку ми поки що є збитковою організацією. Це пов’язане зі зростанням заробітної плати та цінами на продукти харчування.

Про оплату харчування дітей

— Моє бачення як спеціаліста нової генерації, я не вважаю за пріоритетну думку, що 100 % має сплачувати місто. Тому що доходи міста є не стабільними, і фінансування може бути несистематичне. Тому гарантією, звісно, буде участь батьків. Ми не можемо перекладати всі проблеми на міський бюджет.

Громадські активісти припустили, що нова керівниця в сфері бізнесу пов’язана з чернігівським підприємцем Іваном Бакшуном, тож тепер «Шкільне» закуповуватиме більшість продуктів харчування для шкіл саме в нього. Антоніна Радченко доволі неоднозначно спростувала цю інформацію, сказавши, що «купуватимуть у всіх раніше відомих нам постачальників».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button