Суспільство (відео)

«Химерниця» — чернігівська письменниця працює над новим бестселером (Відео)

Чернігівська письменниця Олена Печорна увійшла до двадцятки найуспішніших українських письменників за версію журналу «Фокус».

Успіх їй принесла книга-бестселер «Грішниця» (2010). Це розповідь про дуже складну тяжку жіночу долю, побудована на реальних подіях.

— Десь у газеті оці розкладки були, вони, мабуть, і зараз є, таке щось дешеве «Жовтенька моя судьба», — Олена Печорна, українська письменниця.

— І там було інтерв’ю – розповідь про хвору на СНІД повію, ви знаєте, якось так прочитала, мурахи по шкірі пробігли, і я відчула, що треба написати саме про цю жінку. Вона – зібраний образ, звісно, реального прототипу нема, але, в принципі, в цій ситуації, в якій опинилася моя героїня, вони реальні. Про себе я «Грішницю» називаю так – написану наївно про страшне, про все, що мені боліло.

Натхнення до написання книг у Олени приходить тоді, коли вона переживає якісь певні тяжкі моменти в житті, і весь цей біль письменниця вкладає в слова.

— І, мабуть, я так рятуюсь сама від того, якщо його стільки зібралося і з цим важко жити. Це ніби крик душі. Книга-надрив. Люди, схаменіться! Будьте людьми, будьте милосердними одне до одного, — Олена Печорна.

Книжки Олени Печорної допомагають замислитися над тим, що інколи ми не цінуємо того, що маємо. Тож саме друга книга «Кола на воді» намагається донести читачу, що треба цінувати своїх дітей і рідних.

— Це історія про час, який ми маємо цінувати, час, проведений із дітьми, зі своїми рідними, бо ми іноді за нашими клопотами, за нашим сучасним світом… все ніколи, ніколи а потім раз – і завтра може вже не настати. І от коли дитина підходить так «мамо, мамо», а ми «потім», а «потім» може і не бути, — Олена Печорна.

Творчість Олени інколи порівнюють з творчістю інших відомих сучасних письменників

— Перший автор — маловідоме ім’я. Перша книга, і вони порівняли Люко Дашвар, Данієла Стіл. Уже для себе потім думаю, ну якщо поставили за популярністю і одна, і друга, то прекрасно. Мені дуже приємно, що і критики, і читачі говорять про те, що десь я знайшла свою нішу і свій стиль,  — Олена Печорна.

Авторка відкрила нам невеличку таємницю про написання своєї нової книги «Химерниця», «Про вину і провину», про те, що інколи за вчинки батьків доводиться відповідати дітям.

Ще статті по темі

Back to top button