Суспільство (відео)

Хоч у чомусь Чернігів серед лідерів в Україні (Відео)

Чернігів – у списку лідерів зі збору батарейок. Місцеві активісти спромоглися відкрити кілька десятків пунктів зі збору відпрацьованих батарейок. Їх переважно розмістили у школах, вишах, магазинах і ЖЕКах. За короткий період часу вже вдалося назбирати 3 тонни батарейок. У кількісному еквіваленті – понад 130 тисяч штук. Кажуть, врятували чернігівців від ще більшого забруднення навколишнього середовища. Адже батарейки переважно потрапляють на сміттєзвалище. А там під дією атмосферних явищ елементи живлення руйнуються, виділяючи небезпечні ртуть, кадмій, свинець, цинк, магній та інші сполуки.

«У середньому на кожну родину припадають 19 батарейок. У Чернігові кудись діваються 1,5 мільйона батарейок. Приблизно у 20 разів більше ми збираємо батарейок, ніж по Україні», — керівник ГО «Екомісто Чернігів» Сергій Безбородько.

Однак далі етапу збору батарейок, як у Чернігові, так і в інших містах України не пішли, бо не можуть визначитися, хто фінансуватиме утилізацію. Найімовірніше, що цим займатимуться імпортери. Така практика існує в Європі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button