Суспільство (відео)

Храми Чернігова знову опинилися в центрі уваги рятувальників (Відео)

У переддень Різдва чернігівські храми опинилися в центрі уваги вогнеборців. На святкову службу прийде багато людей. І хоча в Чернігові статистика щодо пожеж у релігійних спорудах обнадійлива, та протягом останніх років у церквах області таки сталося кілька серйозних загорань.

«Великої різниці немає – драмтеатр чи релігійний заклад. Вони всі потрапляють під категорію з масовим перебуванням людей. Перевіряється наявність горючих матеріалів, евакуаційних виходів, первинних заходів гасіння»,начальник міського відділу ДСНС в області Петро Дьогтяр.

Троїцький собор – один із найбільш відвідуваних серед чернігівців. Його перевірили першим. Якщо всередині протипожежна ситуація не викликала занепокоєння в рятувальників, то на території собору пожежний щит був розкомплектований. Інвентар не вкрали, а просто сховали в господарчу будівлю, пояснив служитель храму.

У Катерининській церкві поки що не доводилося користуватися вогнегасником, каже настоятель, отець Роман. Хоча зізнається, невеликі загорання таки спостерігалися. Переважно в холодну пору року. Містяни та гості Чернігова необачно поводяться зі свічками.

«Зараз люди приходять у шубах, мають хутро на рукавах, ставлять свічки і запалюються. Вогнегасник не використовувався 0.23-0.30  Стараємось, щоб були вогнегасники у храмі і на хорах, підсвічники з піском»,настоятель Катерининської церкви отець Роман.

Під час різдвяних свят рятувальники чергуватимуть у посиленому режимі. Надзвичайники обіцяють напередодні свят зазирнути в усі храми області незалежно від конфесій.

Журналіст Юрій Михуля

 Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button