Суспільство (відео)

Індивідуальний світ «Логосу»: де мешкають особливі чернігівці (Відео)

Благодійна організація «Логос» — місце відпочинку, навчальний заклад і куточок психологічного розвантаження для людей з особливими потребами.

Сюди щоранку приходять люди з інтелектуальними та фізичними вадами. Усіх необхідних навичок їх навчають волонтери. Адже благодійна організація «Логос» — учасник проекту «Соціальні послуги спільними зусиллями».

Його підтримує Європейський Союз у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і Спілкою Робітничих Самаритян у Грузії.

«Це програма соціальної реабілітації й адаптації для людей с інтелектуальними порушениями», — голова благодійної організації «Логос» Надія Лозбень.

Фахівці організації «Логос» навчають своїх підопічних правил гігієни, разом роблять зарядку та рухливі розвиваючі ігри. До того ж, вони навіюють своїм клієнтам віру в свої можливості та підтримують їхній дух.

До кожного клієнта фахівці «Логоса» застосовують окремий підхід, створюючи для них індивідуальні плани необхідної корекції соціальних навичок.

Благодійники допомагають своїм особливим клієнтам адаптуватися в суспільстві. Навчають їх, як правильно поводитися в громадських місцях і в магазинах. Для цього в ігровій формі створюють різні програми. Одна з них – гра в магазин. Кожен покупець повинен придбати інгредієнти для майбутньої страви, яку вони самі й приготують.

У «Логосі» ведуться особисті картки систематичного психолого-педагогічного контролю, де відзначена динаміка реабілітації клієнтів. Адже процес соціальної реабілітації та адаптації людей з інтелектуальними порушеннями в «Логосі» є системним, неперервним, соціально- й особистісно-орієнтованим. Як і кожне людське життя, існування таких особистостей складне, драматичне й напрочуд залежне від турботи.

Спрощена мова навчання, довіра, спільна відповідальність та емоційний комфорт, а ще свобода вибору комплексу соціальних послуг – це головні складові успішної реабілітації людей з інтелектуальними порушеннями, переконують у благодійній організації.

Цей проект загалом і колектив «Логосу» зокрема допомагають людям насолоджуватися якісним, безпечним і комфортним життям.

Імідж

Ще статті по темі

Back to top button