Суспільство (відео)

Інтернаціональний клас: де навчатиметься донька найстаршої матері (Відео)

Валентина Підвербна весь час ховається від камер та відводить Анну-Марію. Дівчинка пручається та втікає. Втім, вона весела та радісна. Одягнена святково, хоч і без зачіски. Надто рухлива і непосидюча.

«Дівчинка хоче навчатися. Сьогодні в нас буде перший урок, я буду знайомитися з дітьми, бо я їх ще не знаю. Буду їх розсаджувати потім», — перша вчителька 1-Е класу Ольга Штандур.

Сусіди дівчинки запевняють: у школі вчителю доведеться докласти чималих зусиль, аби виховати дитину правильно.

«Якби вона в інших умовах жила, а так це просто жах. У неї ж мат на маті. На дитячий майданчик як приходять, то ми тікаємо всі звідти, бо там жахливий крик, вереск, нецензурна лексика», — сусідка Любов Готовцева.

Перший «Е» клас 35-ї загальноосвітньої школи мав би бути інклюзивним. Навіть вчителя із Березнянської спеціалізованої школи-інтернату запросили. Та клас вийшов інтернаціональним.

«У нас найбільш толерантний клас, ви ж побачили, хіба що бракує індусів. Мій – татарин. У нас вистачає хороших дітей», — батько першокласника Іван Панченко.

Серед 23-х першокласників є й грузини, роми, татари й дівчинка-афроамериканка.

«Не страшно, я не боюсь. У нас дуже комунікабельний і хороший хлопчик», — мати першокласника Вероніка Горбунова.

«Я поряд живу, ось мій син, він теж ходить у цю школу, а зараз маленька дочка в перший клас. Я вибрав цю школу, бо вона зажди чиста і близько до дому», — тато першокласниці Агбонтаєн Юмілевич.

Єдина в цьому мікрорайоні 35-та школа цьогоріч набрала 186 першачків. Це аж шість перших класів. Такий аншлаг тут уже кілька років поспіль.

Журналіст: Наталія Тягниряно

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button