Суспільство (відео)

Із лайкою та прокльонами носівчани відвоювали електричку (Відео)

Останній місяць носівчани, які працюють у Києві і щодня добираються на роботу електричкою з Носівки, встеляли залізничний шлях прокльонами і лайкою у бік Укрзалізниці. І все через скасування їх звичної електрички «Носівка – Київ-Волинський», яка щодня рівно о 4.36 забирала носівських заробітчан і везла до Києва.

— Тут же Носівка вся працює в Києві, і молодь здебільшого у Носівці немає підприємств таких, а тому виручає Київ, — Надія Миколаївна,  жителька Носівки.

У квітні Носівський залізничний вокзал отримав факсограму зі столичного офісу з вказівкою більше не подавати електричку «Носівка – Київ-Волинський». Своє рішення Укрзалізниця обґрунтувала тим, що невигідно возити носівчан до столиці окремим потягом. Людей почала підбирати ніжинська електричка.

— Вільного місця у вагонах вистачало одиницям, а тому, стоячи на одній нозі й тримаючи одне одного за руки, носівчани їхали ніжинською електричкою до столиці на роботу. Пекельні муки терпіли місяць і вирішили вдарити по Укрзалізниці важкою зброєю – зібрати підписи проти скасування зручної для носівських заробітчан  електрички «Носівка – Київ», — Яна Титенок, журналіст.

Менше ніж за годину носівчани зібрали понад сотню підписів, написали скаргу і вручили її депутату обласної ради Сергію Баришовцю. На папері виклали всі страждання через відміну залізничного транспорту, бо до Києва на заробітки їздять і жінки, і люди передпенсійного віку, стояти всю дорогу їм дуже важко, а тому вони просили депутата повернути їм електричку.

— Будь ласка, її залиште, оцю електричку, тому шо всім на роботу, стоячи проїхати до Києва дві з половиною години не так легко, — Галина Іванівна,  жителька Носівки.

— До мене звернулися зі скаргами жителі Носівки, які працюють у Києві і їздять кожен день електричкою я написав звернення до народного депутат Давиденка Валерія Миколайовича, щоб допоміг вирішити цю проблему, а він у свою чергу написав звернення до Прем’єр-міністра України і до керівництва Укрзалізниці із 15 травня відновили рух потягу «Носівка – Київ». Вирішили так це питання, — Сергій Баришовець, депутат обласної ради.

Прохання носівчан Укрзалізниця таки задовольнила й електричку заробітчанам повернули. Вже майже тиждень люди добираються на роботу з комфортом і не сваряться за вільні місця.

— Ми дуже задоволені, — Галина Іванівна, жителька Носівки.

Утім, Укрзалізниця все одно натякає, що електричну «Носівка – Київ-Волинський» можуть знову зупинити. За рік вона перевозить близько 700 тисяч людей і здебільшого це пільговики. А тому цей транспорт є збитковим. За словами депутата Сергія Баришовця, він і надалі триматиме це питання на контролі.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button