Суспільство (відео)

Йога і жовтий горох: посол Індії назвав напрями співпраці з Чернігівщиною (Відео)

Удруге за дуже короткий проміжок часу Чернігів відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті. Близько місяця тому він вивчав Чернігів на предмет співпраці. Сьогодні каже, що вона зародилася.

«Я дуже вдячний пану губернатору за організацію в Чернігові Міжнародного дня йоги. Близько місяця тому я просив його сприяти проведенню цього свята. Ми спостерігали за цією подією і дуже щасливі, що чернігівці не байдужі до нашої культури. Це для нас велика честь. Також ми радіємо з того, що між Індією та Чернігівщиною зароджується економічна співпраця», — Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія Манодж Кумар Бхарті.

Манодж Кумар Бхарті зізнається, чим саме Чернігівська область зацікавила далеку Індію. Вже найближчим часом до Чернігова мають приїхати індійські бізнесмени, які бажають співпраці в галузі сільського господарства. Принаймні про їхній візит уже знають у Посольстві Республіки Індія. Якщо делегація знайде на Чернігівщині собі партнерів, до Індії поїдуть і наші бізнесмени.

«Ми обговорили можливість вирощування на Чернігівщині жовтого гороху з подальшим експортом до Індії. Щороку з Канади ми експортуємо півмільйона тонн жовтого гороху. Але Канада удвічі далі від Індії, то чому б не вирощувати цю культуру тут, у вас. Тим паче, що й умови в Україні кращі, аніж у Канаді. Я радив би українським фермерам звернути увагу на цю культуру, вона перспективна та прибуткова», — Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія Манодж Кумар Бхарті.

«Я хочу подякувати шановному вельми поважному пану послу за ту можливість побачити кусочок індійської культури, стародавньої культури, і, я сподіваюся, це дасть можливість більше пізнати культуру Індії, зрозуміти народ Індії, що надалі приведе до поглиблення економічної співпраці», — голова облдержадміністрації Валерій Куліч. 

Надзвичайний і Повноважний Посол приїхав до Чернігова у супроводі дружини Анаміки Бхарті. З головою облдержадміністрації подружжя обговорило культурну співпрацю двох країн. Домовилися, що цієї осені в Чернігові пройдуть Дні Індії. Дружина посла подякувала чернігівцям за увагу до їхньої країни, а також за любов до йоги.

«ВІндії йогою ми займаємося з дитинства. Нас у родині було п’ятеро, і я памятаю, як з самого малечку ми робили вправи. Пізніше ми дізналися, що це йога. Мої двоє синів теж займаються йогою. І теж люблю йогу. Вона дуже корисна для внутрішніх органів. Я дуже рада, що люди в Україні і в Чернігові зокрема дуже люблять йогу», — дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Анаміка Бхарті. 

Подружжя Бхарті привезло до Чернігова відомий танцювальний колектив Індії «Локранг». Його представляють танцівники трьох індійських штатів, у своїх танцювальних номерах вони демонструють давню історію Індії. За словами Надзвичайного і Повноважного Посла, їхній виступ має наблизити чернігівців до культури східної країни.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button