Суспільство (відео)

Кабальний кредит: Чернігівська міськрада хоче похоронити тролейбусне управління (Відео)

Чернігівське тролейбусне управління за крок від банкрутства. І це може трапитися через благородну, на перший погляд, ініціативу. Чернігівська міська рада має намір узяти валютний кредит у розмірі 6 мільйонів євро. Кредит на купівлю тролейбусів із відсотками чернігівці віддаватимуть 20 років.

«Після прийняття такого рішення й укладання кредитного договору ЧТУ набуває статусу банкрута. ЧТУ планово збиткове, бо виконує соціальні послуги – перевезення пенсіонерів і пільгові категорії громадян. ЧТУ щомісяця отримує збитки, відповідно, міськрада дотує. Цей кредит треба повертати ЧТУ із виручки, а це постійна загроза збільшення вартості проїзду. Підприємство збиткове не зможе повертати мільйонний кредит і визнає себе банкрутом», розповідає депутат Чернігівської міської ради «Наш край» Віктор Бистров.

Віктор Бистров зазначає: кабальний валютний кредит – це звичайнісінька оборудка, адже міська рада має можливість закупити тролейбуси за гривні без позик.

«Навіщо нам кредит в євро, якщо зараз на депозиті достатньо коштів, щоб купити ці тролейбуси. Доходна частина бюджету дає можливість купити ці тролейбуси в гривнях у місцевого чернігівського товаровиробника. Усі міжнародні кредити мають складний процес погодження. Минуть роки. А в місцевого виробника ми могли б уже зараз замовити. Ці тролейбуси виходили б на лінію. Для чого це робиться? Для того, щоб реалізувати велику кількість грошей, але за це платитимуть 20 років жителі Чернігова відсотками і з курсовими різницями. Курс валют не буде таким, як сьогодні», — зазначає депутат Чернігівської міської ради «Наш край» Віктор Бистров.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. атрошка за наши деньги (налоги) кучу фонтанов понастраивал, хотя можно сначала тролейбусы закупить, а затем фонтаны строить.

  2. хороший аргумент про перевозчиков, дабы втянуть в кредит валютный Черниговцев, а просто правильно распределять бюджетные деньги которых стало много больше нельзя? не в интересах работ производимых своими фирмами? остановок, фонтанов, цветов назиму может меньше надо, а лучше несколько траликов купить?

  3. А кредит валютный для Водоканала брал, не Соколов с Быстровым ? Насмешили

    1. Тоже хотел написать 🙂 От привычка у этих политиков, «гавкать» тогда, когда кусок мяса не у них в миске. Но, сама суть возражения правильна. Кредит валютой, при её постоянном росте — это как жрать конфеты на завтрак, обед и ужин. Как бы и сладко, и живется хорошо, но последствия будут плачевными (попа слипниться и зубы выпадут) 🙂

Back to top button