Суспільство (відео)

Кадрова сесія: у Бахмачі – нові головний лікар і очільник райради (Відео)

Перша в цьому році сесія Бахмацької районної ради – на порядку денному два важливі кадрові питання: звільнення з посади головного лікаря районної лікарні та призначення нового, а також вибори голови районної ради.

Попередній голова – Віталій Кочерга – трагічно загинув у ДТП.

Ще не оговтавшись від сумної звістки, депутатський корпус, колеги, а також народний депутат України Валерій Давиденко, який теж взяв участь у сесії, пом’янули колишнього голову хвилиною мовчання.

— Про Віталія Анатолійовича тепла згадка і в депутатів, і в тих, хто знав його ближче, хто працював із ним. Він бачив стратегічний розвиток району, — Анатолій Бондар, заступник голови Бахмацької районної ради.

Хто ж далі займатиметься стратегічним розвитку району – це було загадкою практично до кінця сесії. Серед трьох кандидатур на посаду голови районної ради – Миколи Іванюка від «Нашого краю», Івана Желіхівського від «Аграрної партії» та Віктора Міщука від «БПП» 33 депутати, заслухавши кожного, обирали шляхом таємного голосування.

— Моя позиція була, є і буде спрямована для людей і до людей, — Іван Желіхівський, кандидат на посаду голови Бахмацької райради.

— Щоб цей зал працював консолідовано, щоб ми перестали працювати як попало, — Микола Іванюк, кандидат на посаду голови Бахмацької райради.

— Працювати задля Бахмацького району, — Віктор Міщук, кандидат на посаду голови Бахмацької райради.

У першому турі таємних виборів більшість голосів віддали за нашокраївця Миколу Іванюка, на другому місці – БППшник Віктор Міщук. Утім, жоден кандидат більшості так і не набрав.

— Відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування» вважати не обраним голову Бахмацької райради.

У другому турі голосування 18 депутатських голосів із 33-х зареєстрованих дісталися Віктору Міщуку, до цього – голові Носівської райдержадміністрації. У залі його вітають із перемогою. Деякі ЗМІ пишуть про переможця як про учасника корупційних схем, а також звинувачують у саботажі децентралізації. Сам же новобраний голова заприсягнувся працювати на благо Бахмаччини.

— На цій посаді також буду працювати для людей. Буду працювати з депутатами, з фракціями, щоб наша Батьківщина жила краще, — Віктор Міщук, голова Бахмацької районної ради.

Після виборів голови районної ради депутати не продовжили контракту головному лікарю Бахмацької ЦРЛ – вже пенсіонерці Валентині Медведьовій. Натомість проголосували за призначення нового очільника медзакладу – Сергія Чалого, який із 2006 року працював заступником головного лікаря районної лікарні.

Народний депутат України Валерій Давиденко закликав новообраного плідно працювати на посаді, адже на часі – утворення Бахмацького госпітального округу.

— За останні два роки я багато допоміг цій лікарні, то я вас хочу закликати, щоб ви робили так, як я, щоб ви політику в цьому плані забули, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

І остання кадрова зміна в районі – лави депутатів у райраді від «Нашого краю» поповнила Таїсія Марченко. Вона працюватиме замість Віталія Кочерги.

Ще статті по темі

Back to top button