Суспільство (відео)

Канікули для чернігівських школярів вирішили не продовжувати (Відео)

Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ в Чернігові покращилася. Хворих на третину менше, ніж за минулий тиждень. Про це повідомили на засіданні оперативного штабу в міській раді. Епідемічний поріг уже не перевищується. Проте в лікарнях залишається ще чимало хворих. Переважно це діти.

— Захворюваність на 42% нижче епідпорогу. Буде друга хвиля, тому треба продовжити протиепідемічні заходи, — Іван Макаренко, начальник міського відділу Держсанепідслужби.

Лікарі стверджують, що в Чернігові панує гонконзький штам грипу. Про це свідчать лабораторні дослідження.

— Від початку епідемічного сезону перевірено зразки 13 хворих із підозрою на грип. У 9 випадках підтверджено грип AH3N2, — Тетяна Авраменко, лікар-епідеміолог.

Медики повідомили також про перший у новому році випадок смерті від грипу. 51-річний чоловік займався самолікуванням. Врятувати життя людині ескулапи не змогли.

— Діагноз – двобічна вірусна пневмонія. Тому ще раз повторюю, що необхідно звертатися до лікаря, — Владислав Кухар, начальник міського управління охорони здоров’я.

Із понеділка заняття у школах відновлять. Попри позитивну динаміку, в мерії вирішили продовжити обмежувальні протиепідемічні заходи.

— Продовжимо заходи і будемо моніторити ситуацію, — Ольга Хоніч, заступник міського голови.

Чернігівців лікарі закликають берегти здоров’я. Не займатися самолікуванням. Негайно звертатися до лікарів у разі нездужання, адже другу хвилю епідемії очікують вже в лютому.

Ще статті по темі

Back to top button