Суспільство (відео)

«Капсула розбрату» біля Березового Гаю: чернігівці обіцяють заблокувати будівництво (Відео)

У Чернігові зводитимуть новий 10-поверховий будинок біля Березового Гаю, частину квартир у ньому отримають учасники АТО. Чернігівщина розпочала програму із забезпечення бійців антитерористичної операції житлом. У закладанні капсули на місці будівництва взяли участь керівництво міста й області. Новобудова стоятиме по вулиці Пухова, вона стане продовженням 132-го будинку.

« 120-квартирний будинок, 14 квартир буде надано з цього будинку учасникам АТО», — голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

« Держава в обличчі державної адміністрації почала віддавати борги тим, хто віддавав своє життя та здоров’я на захист її незалежності. Я дуже вдячний», — командувач Сухопутних військ Збройних сил України Сергій Попко.

На Чернігівщині в черзі на отримання житла стоять 800 учасників АТО. Хто саме отримає омріяні квартири – ще вирішуватимуть.

Договір на будівництво уклали з компанією «УкрСіверБуд», адже забудовник запропонував кращі умови та виділив найбільшу кількість квартир. Будинок знаходитиметься впритул до парку Березовий Гай. Та Валерій Куліч разом із директором будівельної компанії запевняють – зелена зона від цього не постраждає.

«Парк не буде пошкоджений, ми вписуємо це в нинішній житловий масив. Для нас паркова зона є першочерговою, ми тут сьогодні закладаємо й алею. Хочу наголосити, в нас достатньо місця для будівництва, щоб не псувати чернігівські парки», — голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

« 220%, що парк не постраждає. Я сьогодні зустрічався з мешканцями району, я запропонував краще визначитись із місцем вигулу собак», — генеральний директор компанії «УкрСіверБуд» Віктор Вереша.

Віктор Вереша також запевняє, що замість гірки, яку дітвора вподобала собі для зимових розваг, вони облаштують іншу та значно кращу. А щоб не обходити житловий масив десятими дорогами, між будинками буде арка.

Мешканці мікрорайону слова керівництва та будівельників ставлять під сумнів, люди впевнені – місце для будівництва обране невдало.

 «Весь район тут у шоці від цієї новини. У нас тут один куточок, де можна відпочити, діти на санках, лижах катаються. Гаю не буде просто»,  — жителька району Надія Євсеєва.

«УкрСіверБуд» планує впоратись із будівництвом за рік, щоб вже на наступний День захисника Вітчизни вручити ключі щасливим власникам квартир. Мешканці мікрорайону налаштовані не менш рішуче, кажуть, будівництва біля паркової зони не дозволять.

Ще статті по темі

Back to top button