Суспільство (відео)

Карети екстреної допомоги на Чернігівщині обладнають GPS-навігацією (Відео)

Повне переформатування медичних послуг – ось що найближчим часом чекає на чернігівців. Медична реформа має вивести українську медицину на новий якісний рівень. На Чернігівщині ці проекти планують запровадити вже зовсім скоро.

«До кінця року планується створення єдиної диспетчерської системи в Чернігівській області, орієнтовна вартість 9 із половиною мільйонів, цей проект набрав повну кількість балів за ДФРР. Минулого року ми виділили приміщення, його відремонтували, зараз постає питання лише оснащення цього приміщення й забезпечення GPS-навігацією всіх бригад екстреної медичної допомоги»,начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.

Пацієнтам не доведеться сидіти в довжелезних чергах, на прийом до лікаря можна буде записатися в електронній формі. Також пацієнт зможе сам обирати собі сімейного лікаря, з яким підписуватиме договір про надання конкретних медичних послуг.

«У цьому договорі зазначається, що лікар зобов’язаний: які профілактичні процедури робить, які захворювання лікує, куди має право скерувати пацієнта. Також зобов’язання пацієнта: відповідає за своє здоров’я; якщо він не виконує рекомендацій лікаря, якщо не приймає медикаментів, то лікар має право достроково розірвати договір із хворим»,завідувач відділення ЗСПМ Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради Валентина Вамуш.

Перед лікарями стоїть повна відповідальність за здоров’я пацієнта. Головний принцип, який повинен запрацювати, – це те, що гроші, які виділяються на медицину, повинні йти не на утримання системи, а на оплату медичної послуги. Медична реформа спрямована на те, що пацієнт отримуватиме кваліфіковану медичну допомогу, а лікар – достойну заробітну плату

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button