Суспільство (відео)

Карлсон підкорює дахи Чернігова (Відео)

Людей, які підкорюють хмарочоси, називають руферами, або сучасними карлсонами.

Міська субкультура, яка тільки набирає обертів у Чернігові. Для руферів не існує страху висоти – що вище, то екстремальніше, красивіше й неосяжніше. Їхня мета – різна. Хтось робить це, для того щоб отримати адреналін, виконуючи акробатичні трюки, робить небезпечні селфі з висоти пташиного польоту.

Сучасний карлсон Віталій Моргацький обожнює висоту й небезпечні трюки. Разом із друзями він створив свою команду руферів. Вони залазять на дахи, роблять небезпечні селфі та гарно проводять час.

— Руфінг – це взагалі побачити місто з висоти пташиного лету, з нового ракурсу, тобто це щось нове. Почав сам шукати об’єкти, спочатку вежі, потім по місту почав об’єкти шукати. Здебільшого ми як люди культурні замки не зламуємо. Тобто, тут є стандартне правило: якщо крізь ґратки пролізла голова – пролізе й решта.

Сміливі, відчайдушні, вони прориваються на дахи міських висоток різними екстримальними шляхами, які не завжди закінчуються добре.

— Траплялися випадки, що й зачиняли нас на дахах. Кількох наших хлопців і на дротину зав’язували – вже не вибратися. Викликають поліцію. А поліція максимум, що робить, це обмежується розмовою про те, що слід так ризикувати і так далі. Зазвичай ні, це якби ми замки зламували, то це вже стаття, але ж ми нічого не ламаємо.

Тож за руферство не притягують до кримінальної відповідальності, а адміністративне покарання застосовують,  якщо залізти на стратегічні об’єкти, які охороняються.

Руфери – володарі дахів, які мають своє бачення на життя. Просто їхній особистий дах зриває від висоти й фантастичних краєвидів міста.

Ще статті по темі

Back to top button