Суспільство (відео)

Катамадзе в Чернігові презентував Податковий Кодекс (Відео)

Однофамілець відомої грузинської співачки Ніно Катамадзе, Президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе приїхав до Чернігова презентувати проект ліберального Податкового Кодексу.

Зміни пропонувались доволі радикальні, а оптимальним часом їх введення в дію назвали початок наступного року.

—  З 1 січня 2018 року оголошується мораторій на три роки на зміни до податкового законодавства. Оголошується мораторій на перевірки мікробізнесу та малого бізнесу, — Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України.

Мікробізнесом вирішили назвати той, що має річний дохід до 5 мільйонів гривень, а малим бізнесом – до 25 мільйонів. Крім цього, пропонується скоротити податки з 13 наявних до дев’яти, із яких 5 – державні і 4 – місцеві. А ще об’єднати податок на дохід фізичних осіб і єдиний соціальний внесок, встановивши спочатку його розмір – 32%, надалі зменшивши його до 20-ти.

— Все, що є в населення, задекларували без сплати податку і без того, що переслідуватимуть юридично. Людина задекларувала і держава визнала, що це все зароблено законно, — Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України.

Окремо Катамадзе пожалів наших податківців через те, що вони, маючи заробітну плату близько чотирьох тисяч гривень, ловлять порушників на мільйони. Ліберальний кодекс пропонує їх реорганізацію через розділення служби на сервісну, що допомагатиме бізнесу, і поліцейську, що шукатиме правопорушників.

Ще статті по темі

Back to top button