Суспільство (відео)

Кіптівську об’єднану територіальну громаду намагаються зруйнувати чиновники (Відео)

Кіптівська об’єднана громада вже відчула переваги децентралізації.

Бюджет громади збільшився в рази, люди стали господарями своєї землі.

Зараз тривають розмови про розширення цієї громади.

— Наша громада створена з шести сільських рад, налічує 12 населених пунктів, ми хотіли б її розширити, тому я звернувся до тих сіл, які не є економічно потужними, це Надинівка, Хрещате, Красилівка та Чемер, — говорить Володимир Кучма, голова Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

Однак його пропозицію в цих сільрадах навіть і не розглядають. А все тому, що керівництво району, зокрема голова райдержадміністрації Володимир Швед нав’язує людям іншу думку.

— Керівництво району, маючи певний адмінресурс, їде до цих сільрад, проводить роботу, що жодної Кіптівської громади не існуватиме, вона увіллється в єдину Козелецьку, — каже Ірина Грозенко, керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР.

Проведена робота дала свої плоди. Надинівці щиро переконані, що Кіптівська громада ледь зводить кінці з кінцями. Секретар сільради на камеру говорити не захотіла, проте підтвердила, що керівництво району приїздило на ці збори.

— Кажуть, що в Кіптях погано, Козелець більш достатня громада.

У Козелецькій райдержадміністрації ніяк не можуть змиритися з тим, що на території району вже утворено дві об’єднані територіальні громади — Кіптівська і Деснянська. Та чиновники не полишають надії втілити в життя свій план – «один район – одна громада». І це попри те, що такі дії не відповідають методиці створення громад.

— Стаття 4 цього закону свідчить: межі громади повинні бути нерозривні, однак якщо сьогодні Надинівка, Красилівка, Хрещате приєднуються до Козельця, то методика порушиться. Вони перестрибують через об’єднану громаду. Я вважаю, що адміністрації треба полишити свої амбіції, — стверджує Ірина Грозенко — керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР.

На Чернігівщині нині створено лише 5 об’єднаних громад, хоча зацікавлених значно більше. Зусиллями чиновників цей процес значно гальмується, адже ті не хочуть втрачати важелів впливу в області та за будь-яку ціну відтягують процес децентралізації.

Ще статті по темі

Back to top button