Суспільство (відео)

Клеймо Глаби: чи підтримають судді апеляцію прокурора (Відео)

Чергове судове засідання у справі скандального волонтера Глаби, який півтора року тому зі своїми соратниками зірвав сесію міської ради та побив тодішнього керівника житлово-комунального господарства міської ради Геннадія Луценка.

У залі лише обвинувачені, потерпілі, захисники та мати. Ця жінка спершу дає настанови своєму синові, потім – нашій знімальній групі. Мовляв, ми не повинні приділяти цій події стільки уваги.

— Ніхто не говорить, що ми праві, але он скільки всього робиться в Україні і когось судять. А потім береться і за представників Феміди. Мовляв, свої рішення вони виносять як кому заманеться.

— Ви знаєте, що суддя виносить рішення на власний розсуд, згідно з нашою судовою системою.

Це так мати Андрія Глаби називає рішення першої судової інстанції, яка визнала Андрія Глабу винним і присудила йому обмеження волі на один рік та примусила виплатити потерпілому Луценку понад десять тисяч гривень моральної шкоди.

Однак таке рішення не до вподоби пану Глабі. Він переконує, що це політичне переслідування. Апелює позитивною характеристикою міськвиконкому, яку йому надали спеціально для суду. Наводить як приклад інші злочини, за які нині ніхто не покараний.

— Я не кажу, що це правильно, але он облили фарбою і кров’ю, хуліганством. Я лише висловив свою громадську позицію. Я вважаю занадто. Цей цивільний позов взагалі не має підстав до струсу мозку, — Андрій Глаба, підсудний активіст.

Медичні довідки та експертизи суду надає потерпілий – екс-начальник ЖКГ Геннадій Луценко.

— Під час цієї ситуації, що тривала не одну хвилину, а цілу годину, заламували руки та голову і ви також, — Геннадій Луценко, потерпілий.

Прокурор наполягає на більш суворому покаранні, а тому просить повторно викликати до суду колишнього секретаря міськради Кухаря та інших свідків, серед яких і екс-мер Чернігова Олександр Соколов. Засідання перенесли на 31 січня.

Ще статті по темі

Back to top button