Суспільство (відео)

Колектив Корюківського лісгоспу знову вимагає звільнення молодого директора (Відео)

Напруження і знову загострення конфлікту: у Корюківському лісгоспі ніяк не вщухає війна колективу з новим тимчасово виконуючим обов’язки директора В’ячеславом Чижом.

Початок лютого, а колектив досі не пускає його до робочого кабінету. Новий керівник перебуває на лікарняному. Уся робота підприємства  – на плечах головного лісничого, який зізнається, що вже втомився від конфлікту.

— Важко виконувати, дві посади тягти, бо директор це одне, а головний лісничий – це моє, дуже важко, — Віталій Скоробагатий, головний лісничий Корюківського лісгоспу.

Тимчасово виконуючого обов’язки керівника лісгоспу 33-річного В’ячеслава Чижа призначив на посаду Держлісгосп на початку вересня. Колектив вже тоді з підозрою поставився до нового директора –  він надто  молодий,  без досвіду роботи з лісом та й освіти лісівника у нього не має, лише економічна.

— Питання в тому, що він ні з ким не консультувався, а все робив так, як йому хотілося. Він консультувався в інших місцях і робив так, як там робили, і ти так роби, — Петро Устименко, голова профкому Корюківського лісгоспу.

У грудні працівники підприємства вже зустрічали нового, хоч і тимчасового, керівника акцією протесту, покинувши свої робочі місця. Хоч це і порушення, голова профкому Петро Устименко каже, не міг зупинити понад 300 страйкарів. Не погодилися корюківські лісівники сісти і за стіл перегорів.

— Не погодитися люди, не погодилися. Єдина вимога була – пиши заяву на звільнення, колектив, щоб не допустити Чижа до роботи, я не зміг зупинити, — Петро Устименко,  голова профкому Корюківського лісгоспу.

В’ячеслава Чижа звинувачують в тому, що він порушив умови колективного договору. А саме – не виплатив працівникам апарату господарства преміальних, тоді як всі інші лісівники Корюківського підприємства винагороду отримали.

— Треба щоб виплачували або всім, або нікому, якщо ні, то ні, — Петро Устименко, голова профкому Корюківського лісгоспу.

Винагороди не отримали через фінансові труднощі на підприємстві, пояснює на прес-конференції журналістам  В’ячеслав Чиж. У нього  своя версія причини конфлікту.

— Люди не хочуть жити по новому, основна мета, з якою я прийшов на підприємство – не особисте збагачення, у мене стояла задача – розвиток підприємства, — В’ячеслав Чиж, т.в.о. ДП «Корюківський лісгосп».

Він каже, що за два місяці роботи зміг прибрати на підприємстві корупційні схеми і створив для всіх підприємців, які беруть тут сировину, рівні умови роботи. Продаж лісу – лише шляхом аукціонів, експорт деревини – лише в обробленому вигляді, аби, як пояснює В’ячеслав Чиж, не перешкоджати роботі ще 30 невеличких  підприємств галузі, які працюють у районі й експортують сировину в необроблену вигляді.

Також новий керівник провів ревізію автоколони підприємства і дізнався, як за 8 місяців 2016 року 15 машин з’їли майже 900 тисяч гривень. Нині з цього приводу порушені кримінальні справи.

— Результати ревізії показали, що ряд запчастин купували на одну і ту ж машину у короткі терміни, алеж запчастина вона має гарантійний термін 5-6 місяців, тобто не можна звести кінці з кінцями, — В’ячеслав Чиж,  т.в.о. ДП «Корюківський лісгосп».

Після прес-конференції тимчасовий керівник знову намагається зустрітися з колективом. Він їде у Корюківку, слідом – журналісти. Пресу корюківські лісівники обізвали  підкупленою, а свого керівника корупціонером.

— Як я можу проживати на тому підприємстві, куди я продаю ліс? Чи він платить за проживання? За харчування?Чи за що він платить? Чи він їздить на службовому авто за 15 км. Від Корюківки, — Олександр Царенко, енергетик ДП «Корюківський лісгосп».

— Жодної корупційної там не має. Є кімната, яку я знімаю, оплачую особисто за власний рахунок. Є договір роботи з цим підприємством, його заключив ще колишній директор, і виконувався колишнім директором і мною відповідно, — В’ячеслав Чиж, т.в.о. ДП «Корюківський лісгосп».

Поки початку примирення не видно, поради обом сторонам конфлікту дає лісівник, який теж у досить молодому віці очолив  збитковий на той час Холминський лісгосп, нині – дуже багате підприємство.

— Якщо там є якісь проблеми, то треба сідати за стіл переговорів і відверто поговорити про проблеми і прийняти рішення, яке буде корисне в першу чергу колективу, — Олександр Демченко, директор ДП «Холминське лісове господарство».

Та поки колектив Корюківського лісгоспу не хоче сідати за стіл переговорів із новим керівником, конфлікт лише загострюється. Мовчить поки і обласне управління лісового та мисливського господарства, яке знає про критичну ситуацію в Корюківці. Та мовчить.

Ще статті по темі

Back to top button