Суспільство (відео)

Колектори з рейдерським «акцентом» хотіли забрати магазин у чернігівця (Відео)

У Чернігові навколо меблевого магазину по вулиці Жабинського, 13 кілька днів не вщухало протистояння. У «гості» до власника магазину завітали представники київської колекторської компанії «Довіра та гарантія» разом із підмогою – спортивними молодиками.

У Чернігові про цей інцидент почали говорити як про рейдерський захват.

«Бандити приїхали з реєстром, що вони нові власники, цей запис і раніше заперечувався в суді», — власник меблевого магазину по вул. Жабинського, 13 Олег Буштрук.

Приїжджі змінили замки та забарикадувались усередині. Назовні ж на підтримку чернігівських бізнесменів зібрались представники патріотичних організацій і «Фінансового майдану».

«Громадське суспільство на тому й засноване, люди об’єднуються на ідеї взаємодопомоги і формують нормальне середовище для життя у місті», — голова ГО «Фінансовий майдан» Віталій Яхно.

Непорозуміння через майновий спір виникло в результаті махінацій банку, наголошують власники магазину.

«Кредитний договір передбачає чіткі пункти, що відображають факти покриття кредиту. Там рядок є – оплата всього кредиту + відсотків є погашенням. Ми побачили, що в квитанціях рахунок, який не передбачений договором», — компаньйон постраждалого бізнесмена Максим Бойко.

«Ми зробили запит – на якій підставі і на який термін застосували штрафні санкції. Ми щомісяця платили 600 доларів протягом 3 років санкцій невідомо за що. Вони кажуть, мовляв, напишіть заяву – ми відмінимо. А оті гроші, що ми заплатили? Немає жодної відповідальності. Вони живуть своїм життям. Законодавство під них пишуть. Плюють на конституційні права людини. Не кажучи вже про закони банківської діяльності», — власник меблевого магазину по вул. Жабинського, 13 Олег Буштрук.

Увесь час за конфліктною ситуацією навколо магазину спостерігала поліція. Вона ж зафіксувала факт пошкодження майна в магазині.

«Унаслідок конфліктної ситуації дві особи звернулись з приводу отримання тілесних ушкоджень. Були опитані свідки та очевидці події, відібрані пояснення, вони долучені до матеріалів справи.За всіма фактами проводиться перевірка», — прес-офіцер Чернігівського міськвідділу поліції Наталія Човпило.

Колекторів із приміщення магазину вдалось «викурити» тільки завдяки кинутій туди димовій шашці. Поліція забрала київських гостей до міського відділу. Чернігівська громадськість вважає це черговою перемогою над рейдерством, що дедалі частіше виникає в суспільстві.

«Мешканці Чернігова, ми вже давно об’єдналися, ми потужна сила, яка не дозволить ні у кого нічого відібрати. У кого є якісь борги, кому погрожують колектори прийти додому щось відібрати. Ми ображати нікого не дамо і Чернігів буде спати спокійно», — голова ГО «Фінансовий майдан» Віталій Яхно.

Власники меблевого магазину наразі збираються подавати апеляційну скаргу та продовжувати боротьбу вже у вищих судових інстанціях, щоб переоформлене на колекторів право власності було скасовано.

Ще статті по темі

Back to top button