Суспільство (відео)

Коли терпець урвався: на Чернігівщині громада вимагає у Генпрокурора покарати одіозного чиновника (Відео)

Щоби не перетворити Бахмач на другу Врадіївку, громадські активісти Всеукраїнського комітету «Наступ» вдарили на сполох. В інформаційному агентстві «УНІАН» вони влаштували прес-конференцію та розповіли журналістам про корупційні схеми та діяльність голови Бахмацької районної ради Віктора Міщука. Серед спікерів і місцева депутатка, яка однією з перших помітила нечесного керівника ради, коли проводили тендери щодо харчування малечі в садочках і школах. Недорахувалися місцеві бахмацькі депутати і 4 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію Будинку культури. Однак бахмаччанам увірвався терпець, коли в місті будували новий водогін.

«Нехтуючи тендерними умовами, водогін мав бути одного розміру. Мав бути 100 метрів, а зробили 12. Відмили величезні гроші», — зазначає депутат Бахмацької райради Таїсія Марченко.

Тоді Таїсія Марченко запропонувала оголосити голові депутатську недовіру. «За» проголосував 21 депутат, але з посади Міщук не пішов. Місцеві мешканці згуртувалися та вирішили, що діяльність нинішнього голови має перевірити Генпрокуратура. Адже місцевим правоохоронцям люди не вірять. Громадські активісти всеукраїнського комітету «Наступ» розповіли, як саме їх залякували люди в поліцейських погонах, коли ті збирали підписи мешканців Бахмача проти корупційної діяльності пана Міщука.

«Приїжджав до нас голова відділу поліції бахмацької і почав нам грубити, забороняти проводити законну і дозволену діяльність, а тоді, коли побачив у наших руках камеру, почав поводитися адекватно», — розповідає активіст чернігівського осередку всеукраїнського комітету «Наступ» Дмитро Березан.

«Одному з наших громадських активістів підсунули в двір каністру з бензином і якимсь незрозумілим устаткуванням», — говорить громадський активіст м. Бахмач Віталій Герасько.

Та, попри залякування і погрози, мешканці Бахмаччини виявили своє бажання і підписалися під зверненням до Генпрокурора про перевірку діяльності  пана Міщука. Усі документальні докази активісти відвезли до Генеральної прокуратури України.

«Щойно ми занесли звернення Генпрокурору із 5 тисячами підписів місцевих мешканців, щоб Генпрокурор не міг не звернути на це уваги», — наголошує голова ГО «Всеукраїнський комітет «Наступ» Руслан Секеля.

Тепер громадськість, депутати та активісти чекатимуть, коли до Бахмача приїде спеціальна прокурорська комісія і таки знайде винних.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button