Суспільство (відео)

Коли відкриють притулок для тварин у Чернігові: влада відправила в смітник черговий дедлайн (Відео)

Владці обіцяли, що до 1 січня 2018 року чернігівські безпритульні тварини відчують комфорт нового притулку для них. Цьогоріч фраза про дату відкриття звучала аналогічно – тільки рік змінився.

«Об’єкт буде зданий в експлуатацію цього року», — Євгеній Дайнеко, заступник начальника управління ЖКГ Чернігова.

Обпікшись на попередній даті, наступну назвали більш розмито. Але й тут вміння проектувати і ставити строки у чернігівської влади закульгало на обидві ноги – дати чиновників і виконавців робіт не збігалися.

«Плануємо взятися за виконання робіт десь наприкінці квітня. Відповідно, влітку будуть завершені», — Євгеній Дайнеко, заступник начальника управління ЖКГ Чернігова.

«До кінця квітня, можна так сказати, об’єкт буде повністю зданий в експлуатацію», — Юрій Пасенко, головний інженер фірми «Пром-комплект», м. Славутич.

Вилами по воді, – так краще назвати дату здачі. Причинами ж пробуксовки в ЖКГ називають проектанта, і навіть знайшли того, хто вирішить цю проблему.

«Основна причина – це те, що не врахували в проекті водовідведення, для того, щоб його виконати, треба дочекатися весни», — Євгеній Дайнеко, заступник начальника управління ЖКГ Чернігова.

Ще один чиновник, який з власної ініціативи брав активну участь у лобіювань змін до проекту

«Я особисто на себе взяв цей тягар», — Роман Старіков, керівник КП «Зеленбуд».

На сьогодні від нього відхрестився. Вирішив цей тягар скинути. А притулок за час його, так би мовити, удосконалення став за фінансовими вливаннями майже елітним.

«УЗД, плити для приготування їжі, комп’ютери», — Юрій Пасенко, головний інженер фірми «Пром-комплект», м. Славутич.

За що з бюджету міста довелось заплатити близько десяти мільйонів гривень, при цьому подорожчання відбувалось поетапно.

«Роман Михейович прийшов на комісію і переконував депутатів, що це остаточна вартість», — Вадим Соколюк, депутат Чернігівської міської ради.

«У змінах до проекту були зміни щодо поводження саме з безпритульними тваринами», — Роман Старіков, керівник КП «Зеленбуд».

Загалом же чернігівцям залишається сподіватись, що в час, який можна назвати словом «колись», у нас усе-таки з’явиться цей комплекс. І зустріне чотирилапих безхатьків функціональними приміщеннями, серед яких карантин, котельня, адміністративна будівля, три вольєри для утримання собак та ізолятор.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Один коментар

  1. значит нужно еще мильйонів п’ять на притулок для безхатька цесаревіча атронича….

Back to top button