Суспільство (відео)

Коли їжа – не вбивця: здорові поради від Артема Ступакова. Випуск 2 (Відео)

Останніх півтора року експерт із викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков живе в Чернігові. До цього змінив кілька українських міст і навіть кілька країн. Останнє місто – Київ – почало пригнічувати Артема і псувати йому настрій, тому одного дня він перебрався до Чернігова.

«У Києві квартира є. Я відчиняю там вікно, на мене дивиться сусідній будинок. У Чернігові виходжу на балкон – простір і краса», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Нині Артем установив собі кілька правил правильного життя в новому місті, яких ніколи не порушує. По-перше, він зовсім не дивиться телевізор. Про новини дізнається з інтернету, багато читає, а все, що відбувається по той бік екрану, вважає великим злом.

 «Важлива мінімізація політичних новин і розбірок важливо не пускати політиків у свій дім. Вони відгороджуються від нас парканами, то з якого дива ви пускаєте їх до себе?», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Ще одне правило Артема – він мінімізував походи по продукти до супермаркетів міста. Усю їжу, що лежить на полицях магазинів, Артем Ступаков вважає отрутою повільної дії – це стосується не лише майонезів, кетчупів, сирів, ковбас, газировок, а й фруктів та овочів.

 «Я переїхав до Чернігова, і 5 місяців ходив у супермаркет, хоча я тоді жив поряд із базаром. У містянина склався стереотип, що треба ходити в супермаркет. Але якщо, наприклад, купувати там молоко, це ж хімія», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Артем радить частіше заповнювати свій холодильник овочами та фруктами, молоком і сирами, що продаються на ринках міста. Вирощене в селі чи на дачі менш шкідливе, ніж заморське із супермаркетів.

«Я вчора купив сир. Протягом 5 днів його бажано з’їсти. Це домашній сир, ти його купуєш у перевіреної людини, і ти впевнений, що він якісний», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Артем застерігає й від магазинної консервації – салатів, грибів, аджик, майонезів і кетчупів. Користі у фабричних банках немає. А от домашня консервація має стояти на столі у кожної людини, що дбає про своє здоров’я. Артем Ступаков радить повертатися до бабусиних методів і готувати з літа смачні запаси на зиму.

«От взяти, наприклад, аджику та кетчуп. Це ж небо і земля – намазати на хліб магазинної чи бабусиної аджички, якщо це не з хімією закрито, а бабуся з любов’ю для внуків», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Артем Ступаков уже десять років не вживає алкоголю, звісно, не палить, давно не п’є кави, а замість цього напою гостей пригощає звичайним цикорієм або іван-чаєм. Цукру Артем теж їсть мало, з солодкого дозволяє собі білоруський шоколад і згущене молоко. З м’яса обирає лише баранину. Радить їсти часник, селеру, петрушку, редьку – природні очисники організму. Від хліба Артем теж не відмовляється, але хліб із міських пекарень не визнає.

«Хліб у домашніх умовах, на заквасці. Із нього дуже смачні сухарі виходять. Коштує він 17-18 гривень. Це цибулевий хліб. Попробуйте. Він пахне цибулею та природою. Порівняно з тим, що в магазині, цей значно кращий», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Правильне харчування потребує і чимало грошей. Приміром, Артем разом із коханою Ксенією на продукти харчування витрачає близько 4 000 гривень на місяць. Утім, його правильне харчування – це інвестиція у здоров’я та профілактика усіх болячок.

 «Здоров’я – це найголовніше, що в нас є для того, щоб молодість тривала довше, необхідно стежити за харчуванням. Як кажуть китайці, свою хворобу шукай на дні тарілки», — експерт з викорінення шкідливих звичок Артем Ступаков.

Завдяки своїй системі харчування Артем Ступаков востаннє хворів десь у 2014 році на звичайну застуду. У нього ніколи не болить голова чи шлунок, він завжди має гарний настрій та сповнений енергії. Вважає, що саме шкідлива важка їжа забирає в людини життєві  сили. У Чернігові Артем вже організував групу однодумців «Тверезий Чернігів». Вони пропагують здоровий спосіб життя.

Ще статті по темі

Back to top button