Суспільство (відео)

Комунальний порятунок: чернігівці штурмують відділ субсидії (Відео)

У Новозаводському відділі субсидій – черги.

Лише тут цю пільгу оформили 25 тисяч домогосподарств. Це 70 % відсотків від загальної кількості зареєстрованих у цьому районі. Субсидії розраховують із кількості прописаних членів сім”ї.

—  За рішенням районних комісій можна призначити субсидію за фактичною кількістю проживаючих за однією адресою. При цьому враховують документи, що підтверджують відсутність у зв’язку із місцем роботи в іншому місті, відбуттям покарання, навчання, — Ірина Марчук, начальник Новозаводського управління праці та соціального захисту населення.

Тут чергу займають заздалегідь. Щоправда, величезного напливу людей очікують ближче до опалювального сезону. Субсидію чернігівці розцінюють як порятунок, адже височезні тарифи більшості людей не по кишені.

— Я ніколи не брав, але довелося. Життя примусило. Хоча я вважаю, що краще б вони тарифи не піднімали. Тоді люди не втрачали свій час, тут не стояли б.

Нюансів дуже багато. От у мене дочка прописана, але не живе, і субсидію складно отримати. А загалом краще б вони платили достойну зарплату та пенсію, щоб ми могли жити достойно.

— Ми не беремо субсидії. Бо не хочемо. Кажуть, винні багато тоді будемо, якщо квартиру на когось переоформимо. А ми такого не хочемо.

Чутки про відшкодування субсидії небезпідставні. Однак жодного штрафу в Чернігові поки що не нараховували.

— При зверненні до нас за нарахуванням субсидії, якщо людина приховує свій реальний дохід, то просто тоді треба буде відшкодувати суму тієї субсидії яку нарахували раніше. Подвійних штрафів ми не застосовуємо, — Ірина Марчук, начальник Новозаводського управління праці та соціального захисту населення.

А перевірити реальний дохід сім’ї в управлінні соціального захисту таки можуть. Вони мають доступ до приватної інформації з податкової.

Ще статті по темі

Back to top button