Суспільство (відео)

Комунальники проти снігу: що далі від центру, то гірше (Відео)

Сніг – випробування для комунальників. Ожеледиця та нечищені дороги – головна причина аварій. За першу добу снігопаду сталося більше п’яти дорожньо-транспортних пригод.

— Одна з яких із потерпілими, страхові компанії, — Віталій Копистко, прес-офіцер патрульної поліції.

Патрулі контролюють чистоту доріг. Уже встигли направити кілька звернень. Однак комунальники звітують: на сторожі понад дві сотні спецмашин, мають сто вісімнадцять тонн пального. Проте першу ожеледицю пропустили. Адже техніка виїхала після двадцятої, коли дороги та тротуари вже вкрилися льодом.

— Посипковий матеріал, на багато часу вперед, — Лідія Борсук, заступник голови Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА.

Та поки чиновниця підраховує, скільки піску та солі в коморах, Наталя міцно тримає візочок свого малюка. Слизьким тротуаром не їде – пливе.

— Із магазину Сільпо їдемо. Слизько, можна впасти і візок пустити куди-небудь. Біля Голлівуду зовсім не чистили – засніжено, — Наталія.

Наталю підтримує ще один перехожий. Він обурюється.

— Першого Травня ще більш-менш, а тут зовсім ніхто не чистить.

Та в цей час із вулиці Першого Травня виїжджає спецтехніка комунального підприємства «Зеленбуд». Щоправда, вони тротуари не чисть. Їх територія — парки та сквери.

— Для нас робочий день розпочався на півтори години раніше, чистимо все, навіть там, де техніка не дістає, — Роман Старіков, начальник КП «Зеленбуд».

Так звана каша на дорогах створює затори. Мешканці довше чекають і громадського транспорту. Спецтехніка чомусь забула й про зупинки.

— Слизько, звісно, можна впасти.

— Я йшов на Бойовій і впав, ось дивіться, що це кожен впаде.

— На дорогах, я бачу, не чистять, наші комунальники, мабуть, великого снігу чекають, а тоді будуть за голову братися.

Великого снігу довго чекати не доведеться. Гідрометцентр прогнозує снігопад до кінця тижня. Чи впораються комунальники. Адже, як телефоном повідомив нам начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц, вони чекають, доки на вулицях зменшиться кількість автомобілів, і лише тоді беруться до прибирання.

Ще статті по темі

Back to top button