Суспільство (відео)

Конфлікт на Льотній, 17-А (Відео)

Уже рік мешканці будинку по вулиці Льотній, 17_А живуть у постійному стресі. А все через те, що намагаються відстояти своє право на спокійне та комфортне життя.

Каменем спотикання стала реконструкція приміщення, що розташоване впритул до будинку.

Найбільше мешканців будинку обурило встановлення твердопаливного котла. Люди запевняють: власник не дотримався всіх технічних норм під час його монтажу і взимку вмикав котел, не маючи на це дозвільних документів.

— Діти гуляють, два дитячі майданчики, куди вітер подує. У мене двоє маленьких дітей, я не хочу, щоб вони нюхали це, — Оксана Семеняко, мешканка будинку по вулиці Льотна, 17-А.

— Я живу на другому поверсі, труба на рівні з моїм вікном. Відкривати вікно я не можу, А коли в них сталась аварійна ситуація з котлом, у мене квартира була повністю задимлена, — Катерина Літовчик, мешканка будинку.

Окрім цього, мешканці побоюються, що заплановане відкриття магазину в цьому приміщенні обернеться для них повною катастрофою через шум від холодильників і витяжок.

— У  три ряди холодильники – і біля стін, і посередині, як ми далі будемо жити, — Катерина Літовчик, мешканка будинку.

Власник приміщення запевняє: неодноразово зустрічався з мешканцями будинку, аби залагодити спірні питання.

— З мешканцями починає говорити, бабусі, випускаємо трубу вище будинку знову конфлікт, ми тобі не дозволимо, це наш будинок, не дозволяємо будувати димохід по будинку, кажу, добре, я зроблю водну очистку диму, але мені треба доступ до каналізації, вони мене не пускають у підвал – це наш підвал, за користування плати оренду, — Дмитро Гришин, власник ТОВ «Пава».

Власник приміщення запевняє: запускав котел узимку вимушено.

— Якщо в нас таке спірне питання, у нас не було просто виходу в зимовий час, бо від опалення приміщення повністю відключене, — Дмитро Гришин,  власник магазину та кафе.

Аби якось вплинути на Дмитра Гришина, активісти будинку писали скарги до різних контролюючих органів. В управлінні архітектурно-будівельного контролю розповідають, що цей об’єкт перевіряли вже неодноразово. Спеціалісти зазначають: роботи проводяться, згідно з проектною документацією, за винятком незначних порушень у сфері нагляду за реконструкцією об’єкта.

— На даний час роботи будівельні не закінчені, труба ще не виведена так, як повинно бути, але до здачі об’єкту це буде відповідно до проекту. Звукоізоляція — уточнюється це питання, представник авторського нагляду буде обстежувати, зривати плитку, щоб подивитись, у якому стані там звукоізоляція, ми будемо це контролювати і дивитись, чи відповідає проектній документації, — Людмила Шкуріна, начальник управління ДАБК Чернігівської міської ради.

Утім, люди обурюються: єдине покарання, яке Дмитро Гришин отримав, — штраф у 102 гривні від управління ДСНС. Проте сам власник майбутнього магазину запевняє: конфліктувати з мешканцями не збирається. Переконує, планує посилити звукоізоляційний шар у приміщенні та вивести трубу котла вище будинку по його витяжці.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button