Суспільство (відео)

Конопляний дурман біля школи (Відео)

На спортивному майданчику 20-ї школи тренуються підлітки. А за парканом поруч – красуються коноплі.

– Звісно не можна, щоб росли коноплі біля школи.

– Бачили, але їх ніхто не прибирав років 6 уже.

Плантацію конопель бачили спортсмени, помічали її і сусіди. Не знайшов ані стеблинки лише начальник управління житлово-комунального господарства. Ярослав Куц не місцевий. Телефоном він жартує: не всі ласі місця встиг відвідати.

«Не знаю, з питань коноплі я не фахівець, чесно кажучи, всіх куточків міста я ще не вивчив, я дуже пробачаюся», – начальник управління УЖКГ Ярослав Куц.

Більше тисячі кущів конопель знайшли поліцейські. Вони обережно виривають кущик за кущиком. Усе передадуть на експертизу. Там з’ясують, чи нарковмісна рослина.

«Зараз там працює слідчо-оперативна група, коноплі вилучають. Будуть проводити експертизу. І вже тоді буде правова кваліфікація: або це буде кримінальне провадження і його занесуть до єдиного реєстру за ознаками статті 310 ККУ, або це буде адміністративне правопорушення за ознаками статті 106 зі значком 2 Кодексу України про адмінправопорушення», – зазначила речник міської поліції Наталія Човпило.

Протягом місяця поліцейські шукатимуть макові та конопляні посіви. Відповідальні особи можуть сплатити від 80 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або їм загрожує навіть обмеження волі до трьох років.

Ще статті по темі

Back to top button