Суспільство (відео)

Конституційний процес мовою документів: фотовиставка до Дня Конституції України (Відео)

До 21-ї річниці ухвалення Конституції України в державному архіві Чернігівської області підготували фотовиставку з 30 документів і 10 світлин, що охоплює хронологію змін у важливому для нашої держави документі.

«На перших стендах у нас виставлені… цей стенд повністю присвячений договору між Гетьманом Війська Запорозького Пилипом Орликом і старшиною та козацтвом… договір був складений 1710 року. Це пам’ятка політико-філософської думки, історики вважають цей документ першою Конституцією української держави», заступник директора Державного архіву Чернігівської області Наталія Лобанова.

Виставка складається з трьох розділів. Перший – політика в період Козачини та Української Народної Республіки, в другому і третьому розділі можна побачити світлини Радянського періоду та розвитку історичного процесу Незалежної України.

«Це фотознімок світлини залу засідань Верховної Ради, коли приймалась Конституція України, а також у 1997 році – коли відбулася перша річниця прийняття Конституції України»,заступник директора Державного архіву Чернігівської області Наталія Лобанова.

Наразі науковці намагатимуться відшукати чернігівських діячів, які, можливо, зробили свій внесок у створення Конституції України.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button