Суспільство (відео)

Коропський єгер винайшов спецтехніку (Відео)

Задній міст від «Москвича», двигун і рама від ІЖа, основний редуктор та зірочка – з комбайна.

Кілька транспортних засобів переробили в один. Коропчани випробували новий винахід.

Чудо-всюдихід виготовив місцевий житель Євген Павлюченко. Він працює єгерем у Коропському УТМР. А відтак, постійні рейди та об’їзди полів і боліт зазвичай доводилося робити на власній Ниві.

Хоч авто і прохідне, та не всюди здолає бездоріжжя, тому довго думав і гадав, як зробити недорогий та всюдихідний транспорт. На болотохід витратив понад десять тисяч гривень і три тижні щоденної роботи.

М’яка гумова камера з УРАЛу миттю перетворилася на прохідні колеса болотохода. Новинку вже встигли випробувати разом із сусідом і фотолюбителем Ігорем Карпецем. Сам винахідник з’ясував, що на Коропщині він не перший такий винахідник: «Мені розповідали, що мій сусід років 15 тому вже робив щось подібне, – розповідає Євген Павлюченко. – Однак, коли я приїхав жити до Коропа, то всюдихода уже не застав. А мій повинен не просто добре долати бездоріжжя, а ще й плавати. Щоправда, ми його ще на плавання не випробовували, бо річка замерзла. А тому навесні обов’язково спробуємо на ньому поплавати».

Прохідність болотохода уже випробували на полях і болоті. Дійсно він не боїться ані снігових переметів, ані величезних чагарників. Невибагливий мотохід і в пальному. «Наїдається» п’ятьма літрами на сто кілометрів бездоріжжя.

«Звісно, при -20 їздити на ньому я не буду, – продовжує розповідь пан винахідник Євген. – Взимку кататиму місцевих дітлахів: причеплю до фаркопа санчата і влаштовуватимемо розваги. Щоби не задувало – планую приробити обтічник».

У соцмережах винахідник оприлюднив відеовипробування. Болотоходом долають польові дороги та навіть переїжджають ноги одного з мотолюбителів. Повторювати таке не варто.

Ще статті по темі

Back to top button