Суспільство (відео)

Корюківський феномен: чоловік говорить задом наперед (Відео)

Здається, що він говорить іноземною мовою, але це не так. Віталій Кугук із Корюківки – один із небагатьох на планеті, хто може вільно спілкуватися перевернутими словами. Свою фразу-вітання перекладає так.

«У всіх людей діти як діти, а в мене журналіст, і привезла з собою групу журналістів, і тепер роблять інтерв’ю», — Віталій Кугук.

За збігом, навіть прізвище чоловік має таке, що в будь-яку сторону читається однаково – Кугук. Віталій Іванович – звичайний пенсіонер, який усе життя працював електрозварювальником. Із першого погляду, чоловіка і не розкусити, зовні нічого не видає його здібностей. Донедавна ніхто, окрім жінки, про унікальність Віталія Кугука не знав.

«Колись ще у молодості він мені розказував. А я записувала і назад читала, чи правильно, чи ні. Великої уваги ми цьому не приділяли, здібності та й все. Зараз, може, через те, що часу більше, то вже думаєш, як людина може в голові швидко так читати, бо в самої так не виходить», — дружина Людмила Кугук.

Віталій Кугук і не пам’ятає, коли звернув увагу на свої унікальні можливості. Каже, вміє так, скільки себе пам’ятає. Уперше розсекретив уміння в армії.

«Чисто випадково в армії сиділи, розговорилися із товаришем, він мені щось сказав, я йому навпаки, ще і ще раз. Він подзвонив у журнал «Наука й життя», приїхали звідти, інтерв’ю теж брали», — Віталій Кугук.

Серед дітей та онуків, які вкотре приїхали в гості, незвична здатність чоловіка говорити слова навпаки справила справжній фурор.

«Свято якесь було, хтось мені щось сказав, а я сказав навпаки, онучка питає – що, діду? Це почула дочка і каже «Ніфіга собі. 30 років прожила, цього не чула і не знала!», — Віталій Кугук.

Свої вміння Віталій Іванович ніде не застосовував, особливо й не хизувався.

Складні та довгі слова вдається промовляти повільніше, але це лише через те, що взагалі ніколи не практикувався, розповідає Віталій Іванович.

Науковці явище говорити словами навиворіт поки що особливо не досліджували. Серед нейропсихологів є думка, що в таких людей одночасно працюють дві півкулі мозку.

Сам Віталій Кугук говорить: він просто бачить перевернуті літери в голові. А ще чоловік стверджує, що допомагає феноменальна зорова пам’ять, через це в школі ніколи не робив усне домашнє завдання.

«Пам’ять гарна, якщо він десь щось побачив, то згадати може і через кілька років та сказати, я там був, цю людину бачив», — дружина Людмила Кугук.

Чоловік скромничає, здатність перевертати слова за дар не вважає і не знає, як це може знадобитися в житті. Але чи всьому треба знаходити практичне застосування? Може, достатньо просто це вміти?

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Спасибо за позитивный сюжет! Супер!

  2. Сел начал переводить в уме — можно, но сложно! Действительно не всем дано.

  3. Талановитий чоловік! Круто!!!!

Back to top button