Суспільство (відео)

«Коза» запросила до Чернігова столичні гурти (Відео)

«Які новорічні свята та й без «Кози»? П’ятий фольклорний фестиваль з однойменною назвою відкрив дводенні гуляння на Красній площі. Цього вечора на чернігівців очікує анімаційно-театралізоване дійство та шквал автентичної музики. Ходімо дивитися та слухати!»

«Вона у нас фірмова…»

Перший фестивальний день відкрили ряджені з театральної студії «Білий чемодан». Згодом «Новорічне містечко» заполонили співи столичних колективів «СтодИвниця» та «Буття».  Чернігівцям представили кращі зразки народної музики.

Гурти співали старовинні обрядові пісні. Збирають їх на теренах усієї України.

«Їдемо в село, запитуємо, хто грає, співає, збираємо старих людей, і те, що від них записали, використовуємо у своєму репертуарі. Скільки сіл об’їхали українських? – не менше 300, східна центральна Україна – їдемо по пісні, західна – по інструментальну музику», — розповідає керівник гурту «Буття» Олег Бут.

Мелодійні колядки чернігівцям припали до душі.

«Дуже атмосферно».

«Гарно співають, гарні пісні, весело».

«Дуже подобається, прийшли побачити, бо цікавимося цим, внуки в мене є, прийдуть завтра щедрувати».

Другий фестивальний день обіцяє бути більш насиченим. Розваги почнуться вже з обіду. Ну, а ввечері на сцені сяятимуть справжні зірки – «Фольклорний гурт села Золотинка» – відомі на всю Україну «безвізові» бабусі.

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button