Суспільство (відео)

Куховарити треба творчо, — шеф-кухар Сергій Клокун (Відео)

Приготування їжі – унікальний процес.

Рецепт – це лише приблизна схема приготування страви.

Баланс смаків, тонкощі і момент, у який необхідно проводити ті чи інші дії з продуктами та приправами – це справжня кулінарна симфонія. 20 жовтня знавці всіх цих секретів відзначають своє професійне свято – День кухаря.

27-річний Сергій вже понад 10 років у цій професії. Кулінарією вперше зацікавився ще у 7-му класі. Сам киянин, закінчив столичне вище кулінарне училище. До Чернігова переїхав заради сім’ї. На сьогодні хлопець — шеф-кухар одного з чернігівських ресторанів.

— Коли я тільки переїхав, я був трішки шокований тим, що кухня Чернігова відрізняється від Києва. Трішки різні рівні, якщо в Києві хочуть вишуканої їжі, то Чернігів до цього ще не дійшов. Хоча останнім часом я свою думку вже змінюю. Чернігів розвивається і хоче чогось цікавого та смачного, — Сергій Клокун, шеф-кухар.

Сьогодні шеф-кухар готує «Філе-міньйон з овочевим рататуєм». Та ділиться своїми секретами приготування смачного м’яса.

— М’ясо треба відчувати, його не можна маринувати. М’ясо втрачає свою соковитість, сіль забирає з нього вологість, перець його висушує. Я волію маринувати м’ясо безпосередньо під час приготування – смачніше виходить, — Сергій Клокун, шеф-кухар.

Сергій переконаний: успішний і затребуваний кухар – це людина, яка постійно розвивається та самовдосконалюється, і, звісно, має неабияку фантазію.

— Творчість – одна з основних складових кухні. Якщо в людини немає фантазії, творчості, все здаватиметься прісним, банальним. Треба бути художником, — Сергій Клокун, шеф-кухар.

Шеф-кухар додає: найголовніше в цій професії – повністю віддаватись справі і робити це з любов’ю.

—  Кухня повинна привести гостя в екстаз, щоб він їв і йому хотілось, щоб це не закінчувалось і він приходив знову і знову, — Сергій Клокун, шеф-кухар.

Ще статті по темі

Back to top button