Суспільство (відео)

Куліч наполіг зняти «блокадне» питання (Відео)

Президія Чернігівської обласної ради відхилила питання щодо звернення до Президента України, Верховної Ради й уряду стосовно підтримки торгівельної блокади сепаратистських республік,  зокрема поставок звідти вугілля.

—  Якщо ми розумні, ми не повинні обривати економічну залежність цих територій. От ми заблокуємо, а Росія кине туди грошей стільки, скільки треба. Вона заллє це питання.

Я пропонував би зняти його з розгляду за недоцільністю. Прошу в цьому підтримати, — Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА.

За словами представників влади області, гроші, які платяться за вугілля з ДНР і ЛНР, ідуть не сепаратистам, а нашим українським шахтарям.

—  Позиція з блокуванням. Ми що, відмовляємось і визнаємо, що то не наші території. Як таке може бути? Ми фактично нашим шахтарям переріжемо останню можливість отримувати заробітну плату, — Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА.

Частина депутатів зазначала, що не так давно уряд стверджував, що Україна не є залежною від постачання вугілля з непідконтрольних  територій, а на сьогодні вже говорять, що через це виник енергетичний колапс. Проте зацікавлених у «блокуванні» виявилось замало і десятьма голосами «за» президія зняла це питання з розгляду на сесії обласної ради.

—  Будь ласка, хто «за»? 

Ще статті по темі

Back to top button