Суспільство (відео)

Квартирна афера: довіреність на продаж житла визнали недійсною (Відео)

Юлія Юрченко рахує, в яку копійку обійшовся їй ремонт придбаної чотири роки тому квартири. Житло для доньки та онуки купили батьки й подарували Юлі та її доньці. Майже рік після придбання жінка разом із дитиною проживала тут, а коли розпочала капітальний ремонт – продавці почали вимагати квартиру назад.

«Коли в мене тут працював хлопчик. Тривали ремонтні роботи, я прибігаю з отакенними очима і кажу: все, припиняємо, прийшов якийсь лист із суду, треба розібратися. Два роки нічого не було, ми тут проживали», – власниця квартири Юлія Юрченко.

Позивалася власниця квартири, мовляв, вона не продавала житло. Квартиру купували через агентство нерухомості. Власниця квартири тривалий час перебувала за кордоном. Тому нотаріально доручила доньці продати житло. Директор агентства нерухомості в суді повідомив, що за такою схемою кілька років поспіль квартиру здавали квартирантам.

«На той час ми ідентифікували її. Це були паспорти», – директор агентства нерухомості «Контактика» Сергій Борисенко.

Судова тяганина триває понад два роки. Рішення першої інстанції базувалося на результаті експертизи. Та підтвердила, що підпис на довіреності підроблений.

«Вона винесла вирок: визнати довіреність недійсною і відібрати квартиру. Але відібрати – такого немає», — власниця квартири Юлія Юрченко.

Відповідачі просять призначити ще одну експертизу. Але не в Чернігові. Та суддя не задовольняє клопотання. Хоч і нотаріус, який видавав генеральну довіреність, переконує: підписувала її пані Новгородська особисто.

«У мене не було сумніві, що це одна і та сама людина. Були документи. Ця ж Новгородська, яка оформляла документи на оренду квартири», – приватний нотаріус Артем Завалієв.

Однак цих фактів суд до уваги не взяв і присудив жінці повернути житло. До того ж, гроші за покупку та ремонт жінці не повертають. Адже донька Новгородської, яка продавала житло, фактично не працює і жодного майна не має. Ще з однієї квартири мати виписала її за день до позову в суд. Їхній адвокат від коментарів відмовився.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button