Суспільство (відео)

«Ліфтовий полтергейст» на Дніпровській (Відео)

Понад 123 тисячі гривень коштував міському бюджету капітальний ремонт ліфта в третьому під’їзді дев’ятиповерхівки по вулиці Дніпровській, 35 у мікрорайоні Старої Подусівки. Але разом з оновленою конструкцією мешканці отримали додатковий головний біль: після ремонту ліфт перестав слухатися своїх господарів і, здається, почав жити власним життям.

Ліфт на Дніпровській – один зі 152-х, капітально відремонтованих торік за рахунок міського бюджету. На це загалом витратили майже 11 мільйонів гривень державних коштів. Підрядників було двоє – відома в Чернігові фірма «ОТІС» та організація «Полісся-ліфт-сервіс». Саме остання й займалась відновленням ліфта по Дніпровській, 35. Але, мабуть, недопрацювали спеціалісти, бо за останні кілька місяців мешканці 3-го під’їзду вже згаданого будинку перетворились на справжніх екстремалів, як-от Світлана і Марія з верхніх поверхів.

— Коли поставили новий ліфт – почалось: день працює, а може працювати годину-дві, – ділиться наболілим мешканка сотої квартири Світлана. – Ідеш донизу пішки, піднімаєшся – ліфт працює. Буває, що півдня їздимо, а далі знову щось не так.

— То він сіпається, то вище піднімається, а то взагалі не їздить, – продовжує розповідь Світлани її сусідка з квартири № 103 Марія. – Тільки вниз спустилась, до магазину вийшла, назад повернулась – і уже все! Але ж виходу немає – все-таки 9 поверх. Ми ще якось можемо піднятись, та в під’їзді багато пенсіонерів, маленьких дітей.

— Із ліфтом, звісно, катастрофа, – скаржиться на новий ліфт і пенсіонерка з 5-го поверху Любов Марківна. Мало не щодня викликаємо майстрів. По-перше, приїздить на 5 поверх – стриб угору, стриб донизу, раз, другий. Страшно. Ми вже не заходимо до нього, а залазимо. Я інвалід, і без ліфта мені ніяк. Тому й викликаю майстрів, прошу – будь ласка, зробіть!

Також мешканці під’їзду запевняють: двері ліфта можуть постійно відчинятись-зачинятись, що створює незручність людям, чиї квартири розташовані поряд із шахтою, особливо вночі. А ще він самостійно курсує між поверхами. Полтергейст якийсь! Місцеві кмітливці навіть на відео зняли цей процес і виклали в мережу Інтернет.

Проте начальник управління житлово-комунального господарства міськради Ярослав Куц спростовує інформацію про численні звернення мешканців будинку до відповідних служб і водночас запевняє: спеціалісти оглянули ліфт і дійшли висновку, що з ним усе гаразд:

— Було звернення по Дніпровській, 35, 3-й під’їзд 28 грудня. Але відтоді, як в Інтернеті було викладене це відео, вчора дві години тестували цей ліфт – жодних проблем із ним немає.

І справді, сьогодні ліфт працював справно. Але місцеві сумніваються: чи надовго? Бо за кілька місяців він став для них і їхніх дітей  воістину зоною підвищеної небезпеки. І чи він один такий із нещодавно відремонтованих?

Відео: Типовий Чернігів

Ще статті по темі

Back to top button