Суспільство (відео)

Лікарі про «корисний» фаст-фуд (Відео)

Сьогодні швидке і ситне харчування переживає нову хвилю популярності. По Чернігову відкриваються щоразу нові піцерії, магазини круасанів та інших смаколиків, що дають можливість містянам день дотерпіти до повноцінної вечері. Що ж кажуть фахівці про такі кулінарні тенденції нашого суспільства? І чим це загрожує найбільшим прихильникам такої їжі – дітям і молоді.

«Батьки не підозрюють, якої шкоди завдають фаст-фуди дитячому організму. Для дітей – це насамперед ожиріння. Для молоді і дорослих – це загострення хронічних захворювань. Хронічні холецистит, панкреатит, виразкова хвороба, ранній атеросклероз, цукровий діабет, гіпертонічна хвороба», — розповідає лікар-гастроентеролог вищої категорії Надія Демиденко.

Опитані нами чернігівці демонстрували кулінарну свідомість і всіляко відхрещувались від своєї причетності до фаст-фуду.

«Негативно. Це шкідлива їжа».

«Не вживаю. Я сама готую все».

«Негативно повністю. 100%. Тому що це шкідлива їжа».

«В принципі тут залежно від того, який фаст-фуд. Якщо це салати, то як такої шкоди не вбачаю. Якщо бургери і так далі, то, думаю, так, жири шкідливі є».

Приготування фаст-фуду супроводжується використанням великої кількості жиру. І таке харчування може викликати навіть звикання, водночас воно не несе організму нічого корисного. Якщо кортить перекусити, то лікарі-гастроентерологи радять вживати фрукти, овочі та нежирне м’ясо.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button