Суспільство (відео)

Ліки для кохання, мед із чорнозему, пожертва для хворої дівчинки – цікавинки Спаського ярмарку в Бахмачі (Відео)

Його цілий рік чекають і цілий день святкують. Спаський ярмарок у Бахмачі – це традиційний фестиваль, який проводять щороку на честь усіх трударів району. Цьогоріч бахмачани ярмаркують ще й з нагоди дня народження нашої країни.

Офіційне відкриття Спаського ярмарку пройшло біля головної сцени свята – спершу парадом співочих і танцювальних колективів, які приїхали майже з усіх куточків Бахмаччини, і вже потім – ще одним надто зворушливим парадом – короваїв. Їх випікали у всіх 19-х громадах району і винесли до людей на вишитих рушниках.

«Кожний коровай – це символ достатку, добра, і оскільки було від кожної територіальної громади, це символізує єдність територіальних громад. З оцих населених пунктів об’єднується район у цілому, тобто від роботи кожної територіальної громади залежить розвиток району загалом», — Тетяна Неділько – голова Бахмацької райдержадміністрації.

Справжні святкові баталії за щедрого на гроші покупця відбувалися в ярмарковому містечку – народні умільці презентували свої вироби, сільгосппідприємства – натуральну продукцію. Продавали на ярмарку й ексклюзивні цілющі варива на всі випадки життя.

Черга ласунів вишикувалася і біля продукції пасічника Петра. Він продає свіжозібраний мед і медовуху. Хвалиться, що продукцію його бджіл куштували навіть народні депутати. Пояснює, чому бахмацькі меди найсмачніші.

Усі старання на Спаському ярмарку були заради однієї мети – підтримати тяжкохвору дівчинку. Третьокласниця місцевої школи нині прикута до інвалідного візка, але має шанс стати на ноги. Народний депутат України Валерій Давиденко ініціював збір коштів для проведення операції. Про це на відкритті ярмарку оголосив помічник депутата Володимир Мельник.

«Ми повинні пам’ятати про тих, хто потребує нашої допомоги. Кожний, хто візьме участь у цій акції отримує безкоштовний талончик, що дасть змогу безкоштовно отримати смажене порося, яке тут поряд смажиться», — Володимир Мельник – помічник народного депутата України Валерія Давиденка.

Музичним подарунком для усіх, хто цього дня ярмаркував у Бахмачі, став виступ Національної заслуженої капели бандуристів ім. Майбороди та вогняне шоу. Це подарунки від Валерія Давиденка, який представляє Бахмацький округ у Верховній Раді.

Ще статті по темі

Back to top button