Суспільство (відео)

Лосиху, яка їла з людських рук, убили браконьєри (Відео)

На Чернігівщині браконьєри вбили лосиху. У маленькому селі Ганівка Сосницького району родина лосів вільно заходила в село. Вони, не боячись, об’їдали качани капусти на городах селян. Та місцеві не дуже переймалися через шкоду, завдану дикими тваринами.

Лосячу родину вважали талісманом села. Та кілька тижнів тому навколо Ганівки селяни помітили людей зі зброєю.

«Ми викликали поліцію, – розповідає одна мешканка села, яка побоялася назватися. – Та написали, що ми переживаємо за власну скотину, бо вони наче вишукують собі здобич».

Таке повідомлення дійсно є в єдиному реєстрі досудових розслідувань.  Насторожила місцевих мешканців  і поява зеленої «Ниви», яка об’їжджала поля та гасала майже по городах селян. Очевидці повідомляють, що за кілька днів просто біля грядки капусти браконьєри вбили лосиху. Налякані селяни поховалися по домівках. І доки тушу тягали по капусті, жодна людина не вийшла.

«Приїжджала і поліція, але ніхто не підписався, – повідомляє нам жінка, очевидиця подій. – Усі бояться. Їздила ця зелена «Нива», хіба поліція району не знає, хто це? А людям хату спалять.»

У прес-службі ГУНП у Чернігівській області нам пообіцяли, що слідчі з’ясують усі обставини браконьєрства та обов’язково знайдуть винних.

Іван Слєсаревич, який нині тимчасово виконує обов’язки начальника сектору зв’язків із громадськістю ГУНП у Чернігівській області каже: «Інформацію про подію, яка сталася 14 жовтня, взято до уваги і слідчі перевірять усю інформацію і вживуть заходів згідно з чинним законодавством».

Ще статті по темі

Back to top button