Суспільство (відео)

Люди сильні духом: інваліди Чернігова здійснили подвиг і створили власний реабілітаційний центр (Відео)

Інваліди з порушенням фізичного розвитку власними силами урочисто відкрили в Чернігові Центр медико-соціальної та фізичної реабілітації. Люди з обмеженими можливостями протягом трьох років піднімали з руїн напівзруйновану будівлю, самостійно штукатурили фундамент, шпаклювали стіни, реставрували вікна, фактично створивши з нічого сучасний реабілітаційний центр.

«Ми показали приклад, що люди з обмеженими можливостями… це не свідчить про те, що вони – слабкі. Це насамперед сильні духом люди, які завдяки своєму характеру, силі волі, об’єднали зусилля багатьох людей, зокрема громади, бо таку справу не можна зробити самостійно, щоб повністю створити функціональний центр», — Дмитро Соболєв, голова громадської організації «Інтеграція».

«Без перебільшення можна сказати, що це подвиг, що таку будову відновили та зробили Центр реабілітації», —Сергій Шурута, заступник із питань спорту голови громадської організації «Інтеграція».

Члени Центру вже створюють міжнародний спортивний імідж нашій області та державі. Вони брали участь у Спартакіаді в Білорусі й отримали чотири бронзові медалі, а в підсумку – загальнокомандне п’яте місце. Успіхи Центру не були б можливі без допомоги меценатів і небайдужих чернігівців.

«Це ті, люди які потребують підтримки, тому це мій як чернігівця, як людини, як депутата міської ради обов’язок – підтримати, щоб такі Центри відкривались», — Сергій Вакуленко, депутат Чернігівської міської ради, «Наш Край».

Сприяв у забезпеченні Центру обладнанням обласний Фонд соціального захисту, особисто допомагали чернігівський губернатор Валерій Куліч і народний депутат України Валерій Давиденко.

«За рахунок співпраці Валерія Миколайовича з міжнародними фондами вже є замовлення на 10 інвалідних візків для різних категорій, для різного способу пересування. Для Валерія Давиденка як для народного депутата, як людини є честю допомагати в розвитку цієї ініціативи для людей. І це гарний приклад для наслідування», — Микола Торбєєв, помічник народного депутата України Валерія Давиденка.

Центр вміщає дві спортивні зали, масажний кабінет, кімнату релаксотерапії та кабінет лікувальної фізичної культури. Крім цього, в ньому постійно надають у прокат реабілітаційне обладнання, організовують культурно-масові екскурсії для своїх членів і забезпечують їх юридичною підтримкою. На відкриття унікального для Чернігівщини Центру приїхали представники міської та обласної влади, останні пообіцяли написати Програму для інвалідів та забезпечити їх фінансуванням з обласного бюджету.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button