Суспільство (відео)

Людям треба прощати одне одного, — отець Роман (Відео)

Настоятель Катерининської церкви отець Роман розповів ЧЕline про важливість прощення, як правильно і де треба молитися.

Як людям навчитися прощати одне одного?

Християнам не вистачає прощення. Згадайте приклад Ісуса Христа, який уже був розіп’ятий і його слова були такими – Отче, прости їм, бо не знають, що роблять. Є слова Священного Писання – як хочете, щоб із вами чинили, то й ви чиніть. Добро притягується завжди. Так само і зло.

Життя – це суцільна боротьба. Якщо людина бореться і шукає, як пробачити, як подати руку, як зуміти примиритися з ближнім, навіть із ворогом. Бо Христос казав, що навіть ворогам прощати треба. Господь щедрий і дає всім, але дає для того, щоб людина покаялася. Ми повинні добро творити і любити навіть ворогів.

Треба ходити до церкви чи можна молитися вдома?

Сказано – просіть і дасться вам, шукайте і знайдете, стукайте і вам відчинять. Не обов’язково молитися в храмі. Хоча спасіння тільки в православній церкві. Я знаю монаха, який багато років уже на Кавказі виконує свій послух високо в горах. Раз на рік тільки на тиждень він спускається вниз у монастир, де проводить службу. Він усього тиждень на рік служить.

Про вранішню і вечірню молитву

Є православні молитвослови. Обов’язковими для православного християнина є вранішня молитва і вечірня молитви. Чим вони відрізняються? Дякуйте за все Богові й Отцеві. Молитви для того, щоб дякувати і просити благословення. Відповідно, на день грядущий і подякувати на ніч.

Ще статті по темі

Back to top button